Björn är SM-vinnare i Wordfeud och heter Saol Goodman på Wordfeud
Björn är SM-vinnare i Wordfeud och heter Saol Goodman på Wordfeud - Foto: Pexels/Claudio Bresciani/TT

Stora missen många gör när de spelar Wordfeud – svenske mästaren: "Nybörjare är för..."

Björn Ericson är bäst i Sverige på Wordfeud, han har spelat sedan 2014 och är näst intill oslagbar. I en intervju med Nyheter24 delar Björn med sig av saker nybörjare ska tänka på för att lyckas i spelet.


Björn Ericson har vid flera tillfällen vunnit SM i Wordfeud och vinner nästan alla matcher han spelar mot familj och kollegor. Han jobbar till vardags på ett bibliotek och tycker om att läsa. Han har memorerat nästan alla spelbara ord och är en riktigt tävlingsmänniska

En sak som många nybörjare gör fel är enligt Björn att de tänker för kortsiktigt och stirrar sig blinda på bara ett drag.

– Man måste tänka flera drag framåt, säger Björn till Nyheter24.

Björn har vunnit matcher med över 750 poäng och vinner nästan alla matcher han spelar just nu, vilket går att läsa mer om – här.

Tänka på detta när du spelar

Björn säger även att många nybörjare är för ivriga när de spelar, vilket enligt honom är fel. 

– Nybörjare blir för ivriga. De lägger drag med för mycket bokstäver, fast det kan göra så att motståndaren kan få ut sitt Z till exemepel på det.

Björn menar att det ibland är bättre att ha is i magen och lägga drag med färre brickor, som ibland genererar fler poäng än långa ord. Då långa ord ger motståndaren fler öppningar att lägga sina ord.

På Wordfeud heter Björn "Saol Goodman". Foto: Privat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.