Polisen varnar för en Tiktok-utmaning som cirkulerar i sociala medier.
Polisen varnar för en Tiktok-utmaning som cirkulerar i sociala medier. - Foto: Christine Olsson/TT/Jessica Gow/TT

Skolelever lägger sig på tågspåret – polisen varnar för Tiktok-utmaningen

En utmaning som riktar sig till mellanstadieelever går ut på att lägga sig på tågspåret och filma cirkulerar i sociala medier. Polisen varnar nu för sociala medier-utmaningen.


Skolelever från  Parkdalaskolan i Ronneyby befann sig på på tågspåret när tåget kom – enligt uppgift för att filma till och publicera på Tiktok, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Enligt nyhetssajten kom tåget i låg hastighet och fick bromsa in för att inte köra på eleverna. Polisen larmades och informerade därefter skolledningen om vad som hänt.

– Det är väldigt allvarligt, ett rakt av livsfarligt agerande. Jag vet att polis och rektor vidtog åtgärder direkt och att berörda vårdnadshavare har kopplats in, säger förvaltningschef Tobias Ekblad.

Orsakade tågstopp och utryckning från polis

En vecka tidigare gick polisen ut med en varning för utmaningen efter att flera ungdomar befunnit sig på tågspåret i Nättraby. Det orsakade både tågstopp och utryckning från polis och räddningstjänst. Då kunde polisen konstatera att ingen befann sig på spåret.

"Lite senare framkom uppgifter om att det finns en Tiktok-utmaning om att man ska lägga sig på spåret och sedan ta en bild. Ytterst olämpligt beteende som kostar mycket resurser och pengar", skriver polisen i Karlskrona på Facebook.

Skolans rektor Camilla Radovan ska senare ha pratat med de inblandade eleverna och säger att de själva uppgett att de inte handlade om en så kallad Tiktok-utmaning.

– Tanken var att plocka upp en mobiltelefon som låg på spåret. Samtidigt vet vi ju att den här typen av utmaningar förekommer bland unga, säger Camilla Radovan..

/
/
/
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.