Nu har läckt Ai börjat användas i förhoppning att förbättra dejtingresultat
Nu har läckt Ai börjat användas i förhoppning att förbättra dejtingresultat - Foto: Beate Oma Dahle & Richard Drew

Ai-roboten hjälper dig att ragga: "Funkar i längden"

De senaste årens utveckling av artificiell intelligens har gått fort. Nu har Ai börjat användas för att försöka vända turen när det gäller dejting. Du som söker kärlek kan kommunicera med den du är intresserad av, helt utan att du behöver delta.


Artificiell intelligens har utvecklats i en rasande takt de senaste åren och nyligen kom också verktyget ChatGPT som ska klara av mer eller mindre vad du än utsätter den för.

Så konfronterar du den som ghostat dig – expertens tips: "Fegare i dag"  

Artificiell intelligens hjälper dig att ragga

Företaget Meta, som äger sociala medier-plattformen Facebook, fick i början av mars sin artificiella intelligens läckt, något sajten Vice skrivit om. Det har resulterat i att användare av Facebook kunde ladda ned Ai:n för att sedan ladda upp den. Något som gjordes i mångfald och spreds sedan i chattforumet Discord.

Detta har nu resulterat i att människor runt om i världen använder Meta:s Ai för att försöka förbättra sitt dejtande och resultatet i det eviga svajpande. 

Med hjälp av den artificiella intelligensen ska dejtandet genomföras helt utan att du behöver delta då Ai:n sköter kommunikationen åt dig. 

Kvinna i tårar efter Ikeadejt – stöttas av tusentals: "Inse att han gjorde dig en tjänst"

Dejta med Ai diskuterades i TV4:s "Efter fem"

I torsdagens sändning av TV4:s ”Efter fem” gästar teknikexperten Evelina Galli programmet och tar upp just det nya fenomenet och hur det kan se ut när tekniken används i dejtingsyfte. 

I sändningen tar hon upp ett exempel från en person som heter Joe och hur han ska få till det med en tjej. Enligt den artificiella intelligensen ska då knepet vara att på frågan: "Vart reser du?" då ge ett så långt svar som möjligt och berätta så mycket som möjligt, till exempel att man har varit i tiotals städer. Det ska få motparten på fall. 

Teknikexperten själv är dock aningen skeptisk.

– Jag vill slå ett slag för att man ska vara sig själv, jag tror att det funkar i längden, säger hon. 

Frågan är om det i längden är en fördel att använda artificiell intelligens i kommunikationen med någon du är intresserad av, eller om den personliga touchen är mer avgörande än vad vi tror.

TV4:s teknikexpert Evelina Galli visar upp ett exempel i "Efter fem". Foto: Skärmavbild TV4

Läs allt om dejting: Tips, frågor du bör ställa och vilka dejtingtyper det finns.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!