Det är inte bara människor som kan njuta av en god glass.
Det är inte bara människor som kan njuta av en god svalkande glass. - Foto: Stella Pictures/Gero Breloer/AP

Då kan din hund äta glass – trots känslighet mot mjölkprodukter

Många hundar är laktosintoleranta vilket innebär att du inte ska låta din vovve få smaka din svalkande glass i försommaren. Men när Hemglassbilen kommer förbi dig – då finns det även ett sortiment med hundglass att kolla igenom.


Som hundägare kan det ibland bli svårt att sondera terrängen bland lämpliga godbitar till sin hund. Det gäller att välja rätt så inte din fyrbenta vän får i sig fel produkter och mat som är avsedd för människor.

Inför stundande sommartider är det många som inviger våren och försommaren med en svalkande glass. Har man dessutom hund kan det nu för många bli extra frestande att få bjuda på glass till sin fyrbenta vän.

Tål hundar mjölk och mjölkprodukter?

Hundar tål däremot inte laktos enligt FirstVet, så vanlig glass för att svalka dem är en dålig idé. 

Faktum är att det finns mycket människomat som faktiskt kan vara väldigt farlig för människans bästa vän, bland annat avokado, choklad och vindruvor.

Har du koll på vad som kan skada din hund? Här är 9 saker som din hund aldrig bör äta.

Glassnyheter hos Hemglass 2023 

Det är inte enbart för oss människor som Hemglassbilen spelar sin kända melodi – utan även för våra fyrbenta vänner. Hemglass kan nu även erbjuda hundglass inför sommaren 2023. 

Det vanligaste formatet för hundglass är i små burkar eller cups, men det finns även andra varianter som hundglasspinnar eller tuber.

Här kan du läsa mer om vad din hund inte ska äta.

Hemglass nya hundglass: "Smakfulla djurprodukter"

Hemglass egen hundglass går under märket "Hugo & Celine Hundglass" och enligt produktbeskrivningen kan glassen avnjutas på sommaren såväl som under vintern. 

"Den är gjord på laktosfri naturell yoghurt och de mest smakfulla djurprodukter som lax, älg och lever. Innehåller dessutom inget vitt socker utan är smaksatt med en liten del naturligt kokossocker och agavesirap", skriver Hemglass pressansvarig i ett mejl till Nyheter24.

Hundglassen kan ge en "lugnande effekt och en längre smakupplevelse", skriver tillverkarna på deras hemsida.

Har man dessutom en orolig hund som behöver stimuleras vid exempelvis första bilturen kan glassen passa perfekt som lugnande stimulans.

Företaget gör nyttig hundmat – på insekter: "De älskar den".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!