Måndag 10 Maj
Stockholm

Svensk finanstopp gripen av brittisk polis

Kraschade Weavering Capitals grundare Magnus Peterson utsattes för gryningsräd av brittiska ekobrottsmyndigheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Finansmannen Magnus Peterson, som ligger bakom den havererade hedgefondsförvaltaren Weavering Capital, har gripits av brittisk polis. Även en annan förvaltare greps under helgen efter ett dramatiskt spaningsarbete.

De båda männen bakom det svensk-brittiska fondbolaget utsattes för två gryningsräder mot deras bostäder av den brittiska ekobrottsmyndigheten. Peterson, som är Weavering Capitals störste ägare och grundare, är en av de omhändertagna, rapporterar The Times.

Polisen släppte Peterson som bor i Kent, och den andre 43-årige förvaltaren, som brittiska medier ännu inte har namngivit. Åtal har ännu inte väckts, men myndigheter har beslagtagit papper och datorer i hemmen.

Weavering Capitals problem uppmärksammades i mars efter att information läckt ut om handel i finansiella instrument med ett eget bolag som motpart. Magnus Peterson är misstänkt för att ha blåst upp värdet på bolagets fonder. Än så länge är det oklart vilket lagbrott som ligger bakom gripandet, skriver The Times.

Samtidigt utreder svenska Ekobrottsmyndigheten Weavering Capital, där bolaget uppges förvaltat runt fem miljarder kronor. Majoriteten av pengarna misstänks vara försvunna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela