Här är fem saker som kan såra din hunds käsnlor
Här är fem saker som kan såra din hunds käsnlor - Foto: Pexels

Hundexperten varnar – så kan du omedvetet såra din hunds känslor

Är du medveten om att ditt beteende kan skada din hunds känslor? Nyheter24 listar fem vanliga misstag som kan orsaka oro och sorg hos din fyrbenta vän. Lär dig att undvika dem och förbättra er relation.


Hundar har precis som människor känslor och kan bli sårade. Här listar Nyheter24 fem saker som du kan råka göra, men som faktiskt kan såra din hunds känslor.  

Hunter Saavedra är grundare av Hunter's Pet Sitting Orlando och hundexpert. Hon berättar i en intervju med Parade om saker som är lätt hänt att man gör, men som kan få din hund att bli orolig och ledsen.

5 saker som kan såra din hunds känslor 

1. Att ignorera hunden

Hur skulle du känna om du blev ignorerad? Förmodligen inte så bra, det gör inte din hund heller. Hundar är väldigt sociala djur och att ignorera dem kan enligt Hunter Saavedra få dem att må dåligt.

Det man istället ska göra är att investera mycket tid och engagemang i sin hund. Det kommer den må bra av.

2. Straffa en hund som är rädd

Att bli arg på en hund som beter sig illa på grund av sin rädsla kommer inte att få hunden att må bättre eller bli lugn. När man har en rädd hund ska man istället möta den med ett lugn och vara stabil själv, det kan skapa en trygghet för hunden, menar Hunter Saavedra. 

3. Var konsekvent

Hundar letar ständigt efter vägledning och vill göra sina ägare glada. Om man inte är konsekvent och behandlar samma beteende olika från gång till gång kan det skapa en oro hos hunden och göra den ledsen. Hundar behöver struktur för att må bra och få ut sin energi på rätt sätt, säger Hunter Saavedra. 

Hundexpertens 5 viktigaste tips – så får du valpen rumsren: "I smyg..."

4. Använda aldrig sängen som ett straff

Man bör aldrig leda en hund till dess säng när den gjort något dåligt. Om hunden börjar koppla sin säng till ett slags straff kommer den att bli ledsen varje gång den går och lägger sig och känna att den gjort något fel. 

5. Staffa inte en valp med skrämsel

Om man tränar på att göra sin valp rumsren ska man aldrig låta hunden lukta på sin olycka inne, säger Hunter Saavedra till Parade. Denna typ av “straff” kommer göra hunden rädd, osäker och få den att sluta signalera när den behöver gå ut.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.