Här är fem saker som kan såra din hunds käsnlor
Här är fem saker som kan såra din hunds käsnlor - Foto: Pexels

Hundexperten varnar – så kan du omedvetet såra din hunds känslor

Är du medveten om att ditt beteende kan skada din hunds känslor? Nyheter24 listar fem vanliga misstag som kan orsaka oro och sorg hos din fyrbenta vän. Lär dig att undvika dem och förbättra er relation.


Hundar har precis som människor känslor och kan bli sårade. Här listar Nyheter24 fem saker som du kan råka göra, men som faktiskt kan såra din hunds känslor.  

Hunter Saavedra är grundare av Hunter's Pet Sitting Orlando och hundexpert. Hon berättar i en intervju med Parade om saker som är lätt hänt att man gör, men som kan få din hund att bli orolig och ledsen.

5 saker som kan såra din hunds känslor 

1. Att ignorera hunden

Hur skulle du känna om du blev ignorerad? Förmodligen inte så bra, det gör inte din hund heller. Hundar är väldigt sociala djur och att ignorera dem kan enligt Hunter Saavedra få dem att må dåligt.

Det man istället ska göra är att investera mycket tid och engagemang i sin hund. Det kommer den må bra av.

2. Straffa en hund som är rädd

Att bli arg på en hund som beter sig illa på grund av sin rädsla kommer inte att få hunden att må bättre eller bli lugn. När man har en rädd hund ska man istället möta den med ett lugn och vara stabil själv, det kan skapa en trygghet för hunden, menar Hunter Saavedra. 

3. Var konsekvent

Hundar letar ständigt efter vägledning och vill göra sina ägare glada. Om man inte är konsekvent och behandlar samma beteende olika från gång till gång kan det skapa en oro hos hunden och göra den ledsen. Hundar behöver struktur för att må bra och få ut sin energi på rätt sätt, säger Hunter Saavedra. 

Hundexpertens 5 viktigaste tips – så får du valpen rumsren: "I smyg..."

4. Använda aldrig sängen som ett straff

Man bör aldrig leda en hund till dess säng när den gjort något dåligt. Om hunden börjar koppla sin säng till ett slags straff kommer den att bli ledsen varje gång den går och lägger sig och känna att den gjort något fel. 

5. Staffa inte en valp med skrämsel

Om man tränar på att göra sin valp rumsren ska man aldrig låta hunden lukta på sin olycka inne, säger Hunter Saavedra till Parade. Denna typ av “straff” kommer göra hunden rädd, osäker och få den att sluta signalera när den behöver gå ut.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Röda siffror på Wall Street

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

1 timme sedan
SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

1 timme sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

1 timme sedan
Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

1 timme sedan
SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.