Johanna Jansson har dömts för mordet på Tove.
Johanna Jansson har dömts för mordet på Tove. - Foto: Polisen

Så mycket pengar ska Johanna Jansson betala i skadestånd till Toves familj

Johanna Jansson dömdes i hovrätten för mordet på Tove i Vetlanda. Här får du veta hur mycket hon ska betala i skadestånd till anhöriga och dödsboet.


I oktober 2022 försvann den 21-åriga Tove, efter en utekväll i Vetlanda. Nästan en månad senare hittades Toves kropp i ett skogsparti en bit utanför staden.

Johanna Janson, tidigare Johanna Leshem Jansson, 21, och Maja Hellman, 19, greps av polisen strax innan Toves kropp hittades och de misstänktes för mordet på Tove.

De båda dömdes senare för mordet på Tove och fick livstidsfängelse. Men de valde att överklaga domen, som omprövades i Göta hovrätt.

Johanna Jansson i tårar efter domen – advokaten: ”En ung människa skiljs från sin familj”

Klockan 13.00 den 25 oktober kom hovrättens dom för mordet på Tove i Vetlanda. Maja Hellman friades från mordet och Johanna Jansson fick sitt straff tidsbestämt. 

Betalningsansvaret ska inte vara solidariskt

I domen som Nyheter24 tagit del av står det:

"Hovrätten ändrar tingsrättens domslut på så sätt att hovrätten anger att betalningsansvaret avseende skadestånd inte ska vara solidariskt med Maja Hellman.". 

Vilket betyder att Johanna Jansson och Maja Hellman inte behöver dela på skadeståndskostnaden, utan Johanna Jansson ska ensam stå för hela skadeståndskostnaden.

Leif GW Perssons första ord om hovrättens dom för mordet på Tove: "Nära sanningen"

Så mycket ska Johanna Jansson betala

Enligt domen är Johanna Jansson skyldig de anhöriga totalt 550 000 för sveda, värk och i särskild anhörigersättning.

Hon är även skyldig dödsboet efter Tove 72 564 kronor. Detta skadestånd avser begravningskostnaden, kostnad för musik vid begravningen och Toves gravsten.

Här kan du läsa alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!