Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Helena Landstedt/Stella Pictures/TT

Man sålde stulna spaupplevelser på Facebook Marketplace – döms till fängelse

En man fångades på övervakningskamerorna på Ica Maxi när han stal spaupplevelser, vid tre olika tillfällen. Totalt stal mannen spabad för nästan 18 000 kronor.


En man i 30-årsåldern ska under sommaren 2021 ha stulit spaupplevelser från Ica Maxi i Uppsala vid tre tillfällen. Nu har mannens rättegång varit och han döms till två månaders fängelse för sina stölder. 

Mannen ska enligt de övervakningsfilmer som åklagaren spelade upp under rättegången ses vid området vid självscanningskassorna. Vid samtliga tillfällen ser man hur han lämnar butiken med en kundvagn som innehåller en kartong med ett spabad, utan att betala.

Coop-butik stänger tidigare – för personalens skull: "Självklart"

Stal spaupplevelser för nästan 18 000 kronor

Mannen ska ha stulit samma typ av spabad vid tre tillfällen från butiken, men nekar till brotten. Spaupplevelserna ska ha ett totalt värde av 17 997 kronor inklusive moms.

Det går dock inte att dra någon säker slutsats om tjuvens identitet genom att jämföra mannens utseende under förhandlingen med övervakningsfilmerna.

Men det finns påtagliga likheter mellan hans utseende och personen på filmerna, står det i tingsrättens dom som Nyheter24 tagit del av.

Personen på övervakningsfilmen och mannen som polisen fotograferade bär dessutom likadana tröjor. Det talar därför starkt för att han är gärningsmannen.

Ica:s städare stal lotter och cigaretter för 147 000 – skyllde på dålig ekonomi

Lade ut spabaden till försäljning

En person med samma namn som mannen ska även ha lagt ut spabad till försäljning på Facebook Marketplace dagar efter stölderna.

Vilket talar för att det är mannen som stulit ett spabad vid tre tillfällen i enlighet med åklagarens påståenden. Man anser då att åklagaren har lagt fram tillräcklig bevisning för en fällande dom.

Ica-butik stängde delin tidigare – personalen skulle festa: "Välförtjänt"

Döms till fängelse

Mannen dömdes för stöld den 25 oktober 2023, med påföljden två månaders fängelse. Han har till den 25 november 2023 på sig att överklaga domen.

Ica
/
/
Spa
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!