Experten delar med sig om röda flaggor att akta sig för på Hinge.
Experten delar med sig om röda flaggor att akta sig för på Hinge. - Foto: Emilie Holtet Jan Erik Henriksson/TT

Experten: Röda flaggor att akta sig för på Hinge

Att dejta på Hinge kan vara klurigt. Nyheter24 har pratat med dejtingexperten Angela Aloha, som berättar vilka röda flaggor man ska passa sig för på appen.


I dagens digitala värld är det allt fler som använder sig av dejtingappar för att hitta kärleken. En av de populära tjänsterna är Hinge, vars slogan är "appen som är designad för att raderas". Trots att appen är utformad för kärleksdejting kan det vara svårt att hitta rätt. 

För att göra det lite enklare har Nyheter24 pratat med dejtingexperten Angela Aloha, som varnar om vilka personlighetstyper du ska undvika för en bra dejt. 

Så vet du att hen har tappat intresset för dig: “Riskerar att sjabbla till dejten”

Röda flaggor på Hinge

För att ha en lyckad dejt behöver man leta efter personer med empati. Aloha beskriver egenskapen som "emotional responsiveness". Det handlar främst om att personen är lyhörd och kan möta ens behov och känslor.

– Om jag säger "åh vilken tuff dag jag haft” är det ett gott tecken om personer jag skriver med svarar ”nä har du, berätta” eller något liknande. Om personen inte alls reagerar på det vi sagt alternativt börjar prata om sin egen dag skulle det kunna vara en röd flagga, säger Aloha.

Hon ser också opålitlighet i form av att inte hålla sitt ord som en röd flagga. Även i skriv-stadiet på Hinge kan man känna av hur personen uttrycker och beskriver sig själv. Aloha poängterar att man också ska vara uppmärksam kring personens känslouttryck.

– Om personens humör verkar labilt, är även det förstås en röd flagga, säger Aloha.

Därför ska du INTE svara din crush direkt: "Verka mer upptagen"

Experten: Skriv inte det här i din Hinge-profil

En bra Hingeprofil kan vara tydlig med vad man vill ha, men den ska inte ha en negativ ton. Står det "svajpa vänster om du...", eller "jag hatar dig som...", är det en röd flagga enligt Aloha. Istället för negativa krav ska man använda sig av positiva ord för att beskriva sig själv. 

– Generellt är positiva ord fantastiska att använda i profilen eftersom orden spiller över på andras bild av oss och vår personlighet, säger Aloha.

10 populäraste fraserna i dejtingprofilen – enligt experten

Dejtingexperten tipsar: Så undviker du att fastna i ett "situationship"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!