Sossetopp ny vd för Swedbank

Anders Sundström är hetaste kandidaten till tobbjobbet.


Förre sossetoppen och exministern Anders Sundström pekas ut som ny vd för krisdrabbade Swedbank. Veckans Affärer har fått samstämmiga uppgifter om att en ny vd redan har utsetts. Det spekuleras i att nuvarande vd:n Jan Lidén kan gå i pension i vår och att en ersättare därför är aktuell.

Enligt tipsare har Swedbank inte rekryterat någon internt, utan en extern kandidat har tackat ja. Folksams vd Anders Sundström, tidigare styrelseledamot för Sparbankerna och vd för Piteå Sparbank, är hetaste namnet. Han pekas ut särskilt eftersom Folksam tillhörde de aktörer som garanterade den kommande nyemissionen. Redan i nästa månad kan vd-bytet ske.

Men Anders Sundström menar att det är bluff:

– Det är ett väldigt fint och spännande jobb att vara vd för Swedbank, det är ett roligt jobb att utvecklas i. Men jag har inte blivit tillfrågad om det jobbet, han till E24.

Hans avsikt är att fortsätta på Folksam.

– I mitt liv är jag helt engagerad för att jobba i Folksam. Vi kom i en mycket svår situation för några år sedan och utvecklas nu på ett fantastiskt fint sätt. Jag vill nu vara med och skörda efter alla dessa tuffa år, säger Anders Sundström.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev