Hägglund: Staten går inte in i Saab

Maud Olofssons statssekreterare beklagar att Koenigsegg backar från Saabköp.


Koenigseggs dråpliga besked om att biltillverkaren hoppar av förhandlingarna med Saab fick statssekreterare Jöran Hägglund att blixtinkalla till presskonferens. Han beklagar att Koenigsegg drar sig ur, och säger att det inte är aktuellt att staten räddar Saab.

– Vi fortsätter ha en dialog med GM för att se om vi hittar möjliga lösningar. Innan vi vet mer är det för tidigt att säga att allt hopp är ute. Det är också en viktig signal att ge till de Saabanställda, sa Hägglund, enligt Svenska Dagbladet.

Han har full respekt för att vd Christian von Koenigsegg och ledningen kom fram till det här beslutet.

– Det enda sätt att behålla jobb är att ett företag är konkurrenskraftigt. Vi kan inte underhålla ett företag genom statsbidrag. Nu fortsätter vi diskussionerna med GM för att hitta en möjlig lösning, säger Jöran Hägglund till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkvarsel på Heathrow

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.