Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beijing Automotive blir ny storägare i Saab

Nyheter | 09/09/2009 13:08

Kinesiska biljätten går in som delägare i Koeningsegg

Inte helt oväntat blir det en ny kinesisk delägare i Koenigsegg Group, som ska köpa Saab Automobile. Beijing Automotive Industry kommer att bli minoritetsägare till Koeningsegg Group som kommer att äga Saab ill 100 procent.

– Det här är ett viktigt steg på vägen till ett nytt Saab. Vi har en väl genomarbetad affärsplan, ett viktigt partnerskap och vi är nu redo att gå vidare utan statlig finansiering, säger Christian von Koenigsegg, vd för Koenigsegg Group, i ett pressmeddelande.

Planen är att Koeningsegg nu ska koncentrera sig på de pågående diskussionerna med Riksgälden om statliga garantier för Saabs EIB-lån.

–Avsikten är att teckna ett slutligt avtal senare i år. På grund av undertecknade konfidentialitetsavtal, så kan inga ytterligare fakta diskuteras för närvarande. Den svenska regeringen har blivit fullt informerad om denna avsiktsförklaring, skriver Koenigsegg Group.

Skrivet av: