Stockholm

Sd på plats när Europas antimuslimska partier mobiliserar

. Foto: STANISLAV ZBYNEK/Scanpix

Vill samarbeta för europeiskt minaretförbud.


Läs mer

Sverigedemokraternas internationella sekreterare, Kent Ekeroth, träffade i helgen ett hundratal representanter från Europas antimuslimska partier i tyska Gelsenkirchen.

Under konferensen pratades framför allt om möjligheterna att mobilisera för att kunna införa ett minaretförbud inte bara i Schweiz utan hela Europa.

– Vi blev inbjudna av Pro-NRW. Syftet är att träffa andra etablerade partier och titta på möjligheten att förbjuda minareter i hela Europa, sa Kent Ekeroth till Expo inför resan.

Bland de närvarande på konferensen märks bland andra österrikiska invandrarfientliga FPÖ, svenske affärsmannen Patrik Brinkmann - med ett förflutet i högerextrema tyska partiet NPD - och nationalistiska belgiska partiet Vlaams Belang. Men sverigedemokraterna upplever inte detta som något problem utan säger att de försäkrats om att inga extremistpartier kommer att delta.

– Jag åker dit för att diskutera hur man kan bekämpa islamiseringen på europeisk nivå. Eventuellt leder konferensen till nya samarbeten, sa Kent Ekeroth till Expo innan konferensen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.