Ove Svidén (c)
Ove Svidén (c)

Centerkandidaten: Hiv är judisk konspiration

Centerns numera strukne riksdagskandidat, Ove Svidén, hävdar inte bara att 9/11 och Förintelsen är judiska konspirationer. Han menar också att hiv är en judisk mediekonspiration.                                                                       


Centerpartiets riksdagskandidat, Ove Svidén, ströks från partiets riksdagslista i Stockholm efter att SVT:s Rapport avslöjat honom som konspiratorisk antisemit.

På söndagen hävdade Svidén att hans citat förvanskats av Rapport och krävde en dementi från SVT:s sida.

– Min beundran för det judiska folkets  mångtusenåriga kamp för rättvisa är helt intakt, sa Ove Svidén.

Men på hans - numera beryktade - hemsida, Peace.se kan man i bland annat Sagan om Kung Peng och det Kalla Kriget få en tydlig inblick i centerpolitikerns antijudiska tankevärld.

Bland annat hävdar att han att hiv/aids är en judisk medial konspiration. I centrum står den mystiske "Kung Peng" och de 13 edsvurna familjemedlemmarna.

Så här skriver Svidén:

– Men i hysterin kring hiv-aids, som skickligt byggts upp av Mina Media, rusade Mina Agenter samma medicin genom godkännandeprocessen. Som vaccin för aids kunde medlet användas i den meningen att avsluta de homosexulle männens lidande. Med hjälp av porrfilmer visades hur män hade sex med andra män. Analsex.

/
/
/
HIV
/
/
/
/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.