Alliansen skjuter upp kärnkraftsuppgörelse

De borgerliga riksdagsledamöterna i näringsutskottet är överens om att senarelägga beslut om nya kärnkraftsreaktorer till efter valet.


Uppgörelsen nåddes för att nå vapenvila med centerpartiets kärnkraftsmotståndare, Sven Bergström, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion .

Bergström har hotat med att rösta emot regeringens förslag att dagens reaktorer i framtiden ska kunna bytas ut.

– Det är jätteviktigt att vi låter väljarna få chansen att säga sitt i denna fråga. Om det blir en stor eller liten fråga i valrörelsen vet vi inget om men det är i alla fall schysst mot väljarna att man inte bryter mot det löfte man gav att under mandatperioden ta bort detta förbud, säger Sven Bergström (c) till Ekot.

Utskottet föreslår att dagens förbud mot att bygga nya reaktorer tas bort först 1 januari 2011 och inte i augusti - före valet - som det först var tänkt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.