- Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX

Tufft för Lars Ohly

ALMEDALEN. I dag, måndag, talar vänsterledaren Lars Ohly i Almedalen. I brant uppförsbacke.


Inför Lars Ohlys partiledartal på politikerveckan i Visby har opinionsinstitutet Synovate frågat 1 000 väljare om hur de ser på vänsterpartiet, skriver Svenska Dagbladet.

Samtidigt har medieanalysföretaget Retriever undersökt vad som skrivs i medierna.

Och resultatet vittnar om att Ohly gör sitt framträdande i en opinions- och mediemässig uppförsbacke.

– De har väldigt svårt att driva sina egna frågor i medierna, säger Kajsa Bergwall, analyschef på Retriever, under ett seminarium i Almedalen.

Och vänsterpartiet är det parti som får minst exponering i medierna.

– Det som är intressant är att när det går i polemik i medierna så är det mot socialdemokraterna, och det handlar då om antalet a-kassedagar, säger hon enligt SvD.

Tre av fyra i undersökningen säger att de inte kan tänka sig att rösta på partiet och drygt åtta av tio väljare har aldrig röstat på vänstern.

Samtidigt säger bara var tjugonde väljare, eller 5 av 100, att de överväger att rösta på Lars Ohlys parti.

Ideologin är ett rött skynke för många väljare, liksom partiets skattepolitik och överhuvud taget anser många att vänsterpartiet inte för en realistisk politik.

– Slutsatsen är att vänsterpartiet har ett ganska bekymmersamt läge inför höstens val.

– Det är väldigt svårt med två månader kvar till valet att ändra sin skattepolitik på ett trovärdigt sätt. Och att byta ideologi och partiledare med två månader kvar är det ingen som kan, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Synovate, på seminariet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!