Lars Ohly trivs i Sörmland...
1 av 3
Lars Ohly trivs i Sörmland... - Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX
.. där det finns många smultronställen.
2 av 3
.. där det finns många smultronställen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Även förra statsministern Göran Persson trivs i Sörmland, där han numera bor i en herrgård.
3 av 3
Även förra statsministern Göran Persson trivs i Sörmland, där han numera bor i en herrgård. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Vänsterledarens bästa semestertips

I höst är det dags för val igen och det ser ut att bli en riktig rysare. Även politiker måste ladda upp inför de kommande hektiska månaderna. Nyheter24 frågade Lars Ohly (v) hur han semestrar i sommar.


Hur och var tillbringar du semestern i år?

– Semestern tillbringar jag tillsammans med familjen i sommarstugan utanför Gnesta.

Vad är ditt smultronställe som du rekommenderar alla att besöka?

– Sörmland är fantastiskt fint vid sidan av de stora vägarna, det rekommenderar jag gärna till andra. Besök gärna Gryt nära Stjärnhov och passa då på att se konstutställningen med verk av Lenny Clarhäll i Gryts gamla prästgård.

Hur stor är familjens semesterkassa?

– Det handlar om pengar till mat och bensin så det är inte någon dyr semester.

Har du något tips till den som inte har råd att resa någonstans med sina barn, men som ändå vill unna barnen ett trevligt sommarlov?

– Nej, det har jag inte. Det känns svårt. Jag vet att många familjer inte har råd att resa bort och det gäller framför allt ensamstående föräldrar. Jag kan bara lova dem att jag kommer att göra allt i min makt för att vinna valet och fatta beslut som gör att dessa familjer får en bättre ekonomi.

– Samtidigt måste vi ställa krav på kommunerna att ordna avgiftsfria aktiviteter så att alla barn kan få ett bra sommarlov.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.