Söndag 16 Maj
Stockholm

Bodström på Dunkin Donuts

Till Dunkin Donuts-restaurangen i Pittsfield, Massachussets, har Thomas Bodström tagit sin tillflykt.
Till Dunkin Donuts-restaurangen i Pittsfield, Massachussets, har Thomas Bodström tagit sin tillflykt. Foto: Lisa Poole/AP/Scanpix

Efter att Nyheter24 utmanat de rödgrönas justitieministerkandidat Thomas Bodström (s) på drogtest lämnade han överraskande landet och åkte till USA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) lämnade i förra veckan plötsligt valrörelsen - när den precis gått in på slutspurten.

Men han tycks inte se några problem med att bedriva svensk valrörelse från andra sidan Atlanten där han sitter på en Dunkin Donuts-restaurang i Pittsfield, Massachussets för att blogga och facebooka.

– Det enda jag inte kan göra här är att träffa väljare och vara med i liveteve, men det gör jag resten av tiden. Torgmöten är kul, men det här är ett roligt experiment också, säger han till Expressen.

Det var efter att exministern först gått med på och sedan vägrat ett drogtest - med hänvisning till att det skulle vara integritetskränkande att kissa inför en främmande person - som han annonserade sin plötsliga USA-resa.

– Det är ganska få människor som tycker att det är bekvämt att kissa inför någon okänd. Det jag tycker är att det som gäller oss även ska gälla unga. Man ska ha rätt att säga nej utan att bli ifrågasatt, säger han till Expressen.

Nyheter24 erbjöd Bodström ett salivprov i stället för att ge honom en möjlighet att sätta punkt för spekulationerna. Men också detta avböjde justitieministerkandidaten.

Nu har Nyheter24 i stället skickat Thomas Bodströms hårlock på drogtest. Men till Expressen säger Bodström att han inte vill prata om saken.

– Nej, men det tänker jag inte kommentera alls.

Kommentera
Kopiera länk
Dela