- Foto: Sverigedemokraterna

Sd-kandidat försvarar våld mot Prideparaden

Sd-kandidat försvarar nationaldemokraternas våldsamma attack mot Pridetåget i Stockholm 2002.


Stefan Söder, toppkandidat för sverigedemokraterna i Uppsala, gör hatfulla uttalanden på Facebook mot homosexuella i allmänhet och Pridefestivalen i synnerhet.

”I år har även Uppsala valt att fläcka ner Sverigekartan genom att arrangera den så kallade Pridefestivalen”. Det är på Facebookgruppen Stolta Uppsala, startad av Stefan Söder, som sd-politikern gör sina hatiska utfall mot hbt-rörelsen.

Pride är ett ”perverst jippo” och RFSL har ”öppet försvarat pedofiler”,enligt Söder.

–?Jag vill visa på allvaret i att vi kan få in det här partiet i kommunfullmäktige, där Stefan Söder kan komma in, och i riksdagen, säger Jonas Göthner, arrangör bakom Uppsala Pride, till UNT.

Söder försvarar också att Prideparaden i Stockholm 2002 angreps av ett gäng nationaldemokrater. Nio personer dömdes för grov misshandel, misshandel och våldsamt upplopp.

På Facebookgruppens sida kunde man 2008 läsa: ”personerna som straffades var de personer som stått fredligt och demonstrerat och blivit brutalt misshandlade av den upprörda ’demokratiska’ skaran homoaktivister.”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.