Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Borg och Bildt bashar sd

STIG-ÅKE JÖNSSON / SCANPIX

Nyheter | 15/09/2010 13:56

Moderata ministrarna Anders Borg och Carl Bildt i Landskrona för att stoppa sverigedemokraterna som vågmästare.

På tisdagen stod statsminister Fredrik Reinfeldt på Lilla torg i Malmö och varnade för vad det innebär att sverigedemokraterna blir tungan på vågen mellan blocken efter valet.

– Den här typen av populistiska partier tar aldrig ansvar. På söndag avgörs om vi ska kunna ha en fortsatt stabil regering även i framtiden, sa han.

– Det är i Malmö och Skåne det kommer att avgöras, fortsatte han.

Strax därpå fanns finansminister Anders Borg (m) på plats i skånska sd-fästet Landskrona tillsammans med partikollegan, utrikesminister Carl Bildt för att hålla torgmöte .

– Har vi råd med högre ränta? Att investerare lämnar landet? Om ni bryr er om Sverige röstar ni inte på sverigedemokraterna på söndag, sa Anders Borg.

I Landskrona visar opinionsmätningarna att alliansen ökar och sverigedemokraterna minskar. Men för alliansregeringens handlingsförmåga ska bestå efter valet är det viktigt att de får egen majoritet och inte blir beroende av sverigedemokraterna som vågmästare.

Regeringens tyngsta m-ministrar mobiliserar därför i sverigedemokraternas hjärtland i valrörelsens slutspurt.

– Jag har hela tiden försökt verka för försoning och förståelse mellan olika religiösa och kulturella grupper, sa Carl Bildt.