I dag strejkar invandrarna för att markera mot sd

"Vi ber alla med invandrarbakgrund att lägga ner arbetet."


På torsdagen, exakt klockan 14, går invandrarna ut i strejk. Åtminstone en del av dem en kort stund.

I ett försök att visa hur Sverige skulle vara utan invandrare har nystartade rörelsen "Inga invandrare" utlyst fem minuters jobbstopp för att markera och upplysa om hur stora delar av samhället som är beroende av folk med invandrarbakgrund.

Enligt Damon Rasti, initiativtagare till projektet, handlar det om att flytta fokus från de "invandrarproblem" framför allt sverigedemokraterna värvar röster på till allt gott som invandrare svenskar gör.

– De flesta av oss är vanliga människor som jobbar, betalar skatt och är vanliga svenskar. Sen finns det några rötägg. Det finns det även bland "etniska" svenskar. Vi ber alla med invandrarbakgrund att lägga ner arbetet i fem minuter, för att visa allt viktigt vi gör i dag. Dessa fem minuter kan sen tas igen på en rast eller jobbas över för att slippa fördomsfulla kommentarer om att invandrare latar sig, säger han till Nyheter24.

Ska invandrare verkligen behöva "bevisa sitt värde" för sd-väljarna?

– Det här handlar inte om sd-väljare. Vi vill påminna samhället om allt gott vi gör. Sd gör sitt för att sprida negativa bilder om invandrare. Då får väl vi sprida den goda bilden. Men vi kommer fortsätta jobba med det här efter valet. Vi är på drygt en vecka över 22 000 medlemmar, det finns ett stort allmänintresse  i detta.

Damon Rasti gör nu sitt yttersta för att övertyga så många han kan att inte rösta på sverigdemokraterna och har redan talat med flera som ändrat sig.

Och till alla som funderar på att rösta på sverigedemokraterna har han och "Inga invandrare"-projektet ett glasklart budskap.

– Jag förstår att invandringspolitiken inte fungerar som den ska, och att en hel del av er är arga. Men att rösta på förklädda rasister är inte lösningen. Jag hoppas att hela sd-debaclet leder till att de etablerade partierna tar tag i frågan ordentligt efter valet. Vi måste bli bättre på att integrera, utan att vara rädda för att kallas rasister. Det är till stor del deras fel att så många missnöjda vill rösta på SD. Och jag vet att ni kommer skriva hatiska kommentarer nu, men de flesta av oss göra goda saker för samhället. Kram, säger Rasti till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.