Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grön ungdom ger Reinfeldt 500 spänn

Grön ungdom ger en gigantisk femhunka till Reinfeldt.

Grön ungdom ger en gigantisk femhunka till Reinfeldt.

Grön ungdom

Nyheter | 17/09/2010 16:41

500 kronor skiljer blocken åt säger Reinfeldt. Grön ungdom lämnar tillbaka pengarna i protest mot Reinfeldt

Under en debatt med MUF-ordföranden Niklas Wykman, efter lunch i Stockholm, lämnade företrädare för Grön ungdom över en gigantisk femhundralapp som en markering mot Fredrik Reinfeldt och alliansen som hävdat att en femhundralapp i plånboken är den stora skillnaden mellan blocken i valet.

Grön ungdom menar att skillnaden i stället handlar om synen på sjuka människor och vad man vill göra för att rädda jorden från en klimatkatastrof, säger Sven Elander, pressekreterare på Grön ungdom, till Nyheter24.

– Gärna skattesänkningar men aldrig på bekostnad av de sjuka. Vi säger tack, men nej tack, till Reinfeldts femhundring, sa Grön ungdoms språkrör Jakop Dalunde under debatten i Expressens valstuga på Sergels torg i Stockholm.

– Det är en symbolisk femhundring, Reinfeldt har förminskat den här valrörelsen eftersom han inte har några argument i miljödebatten, säger Grön ungdoms språkrör Maria Ferm till Nyheter 24.

– Alliansens femhundring har skett på bekostnad av nedskärningar i sjukförsäkringen och på bristande miljöpolitik, säger Maria Ferm.