Grön ungdom ger en gigantisk femhunka till Reinfeldt.
Grön ungdom ger en gigantisk femhunka till Reinfeldt. - Foto: Grön ungdom

Grön ungdom ger Reinfeldt 500 spänn

500 kronor skiljer blocken åt säger Reinfeldt. Grön ungdom lämnar tillbaka pengarna i protest mot Reinfeldt


Under en debatt med MUF-ordföranden Niklas Wykman, efter lunch i Stockholm, lämnade företrädare för Grön ungdom över en gigantisk femhundralapp som en markering mot Fredrik Reinfeldt och alliansen som hävdat att en femhundralapp i plånboken är den stora skillnaden mellan blocken i valet.

Grön ungdom menar att skillnaden i stället handlar om synen på sjuka människor och vad man vill göra för att rädda jorden från en klimatkatastrof, säger Sven Elander, pressekreterare på Grön ungdom, till Nyheter24.

– Gärna skattesänkningar men aldrig på bekostnad av de sjuka. Vi säger tack, men nej tack, till Reinfeldts femhundring, sa Grön ungdoms språkrör Jakop Dalunde under debatten i Expressens valstuga på Sergels torg i Stockholm.

– Det är en symbolisk femhundring, Reinfeldt har förminskat den här valrörelsen eftersom han inte har några argument i miljödebatten, säger Grön ungdoms språkrör Maria Ferm till Nyheter 24.

– Alliansens femhundring har skett på bekostnad av nedskärningar i sjukförsäkringen och på bristande miljöpolitik, säger Maria Ferm.

/
/
/
/
/
/
Muf
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!