Stockholm

iPhone gör din vardag offentlig

Apple meddelade nyligen att hela 500 miljoner program nu är nedladdade för iPhone.


Läs mer

På drygt ett halvår har det tillkommit drygt 14 000 program för iPhone, varav fler svenska program. iPhone är just nu väldigt het för svenska utvecklare, det finns allt från enkla spel till livesändning av din utekväll.

Tomas Stenarson, utvecklare på Memention, har utvecklat fyra program som finns på App Store. "Med iPhone öppnas helt nya möjligheter".

Många av Apples utvecklare träffas virtuellt på cocoaheads.org som sedan ett tag även har ett par underavdelningar i Sverige, exempelvis Cocoaheads Stockholm.

– Här har vi allt från ninjor till glada amatörer, säger Leo Giertz, en av grundarna till Cocoaheads Stockholm, till Computer Sweden. Han berättar att han just nu utvecklar en iPhoneklient för svenska Bambuser. När den blir klar ska man kunna direktsända video från iPhone på Bambusers webbplats.

Då kommer vem som helst som har en iPhone kunna sända vad och vem som helst direkt på internet. Dina misstag från krogen, tunnelbanan och jobbet kommer kunna ses av hela världen. Redan nu kan du titta live på till exempel 1000 apors kontor på Bambusers hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.