Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Seinfeld förstör för Microsoft

Nyheter | 18/02/2009 18:37

Microsofts reklamfilm med Jerry Seinfeld och Bill Gates blev ett fiasko.

Microsoft har under lång tid alltid brädats av Apple när det gäller reklambranchen och i ett försök att höja förtroendet bland sina kunder och få upp en coolhets-status försökte man sig på en gigantisk reklamkampanj med Jerry Seinfeld. Undersökning visar att kunderna att blev mer negativa till Microsoft än tidigare. Vilket kanske inte direkt är syftet med en reklamfilm.

En av världens främsta reklambyråer, Crispin Porter + Bogusky, fick förra året i uppdrag att göra en reklamkampanj för Microsoft. Kampanjen kostade 400 miljoner dollar och inleddes med en fruktansvärt fiasko, reklamfilmen "Shoe Circus", där stjärnkomikern Jerry Seinfeld och Microsofts grundare Bill Gates köper skor.

Undersökningen, som gjorts av Brand Keys, mätte hur 400 Apple - och Microsoftanvändare reagerade på ett antal reklamfilmer från de två konkurrerande företagen. Efter att ha sett Seinfeldfilmen hade både Apple- och Microsoftanvändare en mer negativ inställning till Microsoft inom såväl innovationskraft, teknik och problemfri design som garantier och prissättning.

– När en reklamfilm tas emot så här dåligt har du ett rejält problem, säger Amy Shea på Brand Keys.

Efter två reklamfilmer med Seinfeld dumpades komikern och Microsoft satsade istället på filmer där vanligt folk säger frasen "I'm a pc". De filmerna fungerade långt mycket bättre, enligt Brand Keys, rapporterar idg.se.

Skrivet av: