Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ännu en sverigedemokrat hoppar av

- 26/09/2010, 13:44 -

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

"Jag har varit hjärntvättad. Jag var rädd för mig själv till sist."

62-åriga Marie-Louise Enderleit hoppar av sverigedemokraterna. Och nu menar hon att hon inte står för och inte heller tidigare stått för de åsikter hon gett uttryck för.

Enderleit uppmärksammades för att hon i en facebookkommentar till ett klipp där ett antal unga män stör sverigedemokraternas demonstration skrev följande:

– Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma.

Nu ångrar hon både vad hon skrev och att hon kandiderade för sd i Trelleborg.

– Jag är inte längre med i sd, jag har gått ifrån allt. Jag har varit hjärntvättad. Jag var rädd för mig själv till sist. Allt på Facebook handlade bara om sd och utlänningar. Det var hemskt. Det gick för långt, säger hon till Trelleborgs Allehanda.

Marie-Louise Enderleit har anmälts för hets mot folkgrupp efter uttalandet och hon berättar också att hon hotats och inte längre vågar gå ut själv.