Fredag 23 Apr
Stockholm

Flicka, 15, dog av ecstacy - vännens pappa arresterad

Issy Reilly-Jones, 15 år, dog efter två ecstacytabletter.
1 av 2
Issy Reilly-Jones, 15 år, dog efter två ecstacytabletter. Foto: Faksimil
Ecstacy
2 av 2
Ecstacy. Foto: AP/US Custom Service

Värdinnan för festen hittade kemiska droger i föräldrarnas sovrum som delades ut som godis. Pappan har arresterats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Beatrice, 14, hade bjudit in ett dussintal vänner till sitt hem i Notting Hill, London på fredagskvällen. Hennes föräldrar var borta över natten och de spelade musik, tittade på teve och chattade.

I föräldrarnas sovrum hittade ungdomarna under natten ett drogförråd bestående av LSD, ecstacy och ketamin och drogerna började delas ut bland vännerna "som smågodis".

Några av ungdomarna drack vodka och rom som de svalde drogerna med.

Issy Reilly-Jones, kollapsade efter att ha svalt två ecstacytabletter och när ambulanspersonalen kom till platsen hade hennes hjärta redan stannat och hon gick inte att återuppliva. Värdinnan Beatrice och två jämnåriga pojkar togs till akuten med krampanfall, men var stabila under söndagen.

Polisen har nu arresterat Beatrices pappa, pedagogik- och utbildningsforskaren Brian Dodgeon, 60, för narkotikainnehav och övergivande av barn, skriver The Sun.

Mamman till en av deltagarna på festen säger till The Sun att det inte var en knarkfest:

– Ungdomarna drack när Beatrice sa att hennes pappa hade gräs så de gick och letade efter det. De hittade en påse med piller i en garderob och fyra av dem tog några. Issy hade en dålig reaktion och fick ett massivt krampanfall.

Kommentera
Kopiera länk
Dela