Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se kunderna skratta åt finanskrisen

Nyheter | 01/10/2008 10:32

Dansk bank drar igång kampanj med skrattande kunder.

Tajmingen kunde inte ha varit sämre, menar reklamexperterna efter att ha sett den nya reklamfilmen. Och det kanske inte är konstigt. Samtidigt som aktiekursen för den danska banken Fionia rasar, rullar skrattfilmen mellan programsändningarna.

– Kunderna får intrycket att Fionia Bank inte förstår vad som pågår. Reklamen motarbetar sitt eget syfte, säger Frederik Preisler, chef på reklambyrån Propaganda.

Senast för två veckor sedan var bankledningen för Fionia tvingade att gå ut i media och försäkra att banken inte kommer att bli ett offer för finanskrisen. Men någon dyster stämning märks inte bland kunderna. I alla fall om man tolkar minerna hos kunderna, som visas upp i bankens nya reklamfilm.

– Vi väljer att inte dra tillbaka kampanjen för vi tror att kunderna förstår humorn. I medierna har fokus varit på pressade aktieägare men den här reklamen vänder sig till kunderna, säger Mikael Ejrnæs, kommunikationsdirektör på Fionia.

Filmen har producerats av byrån Living Brands, skriver Resumé.

Se reklamfilmen nedan.

Skrivet av: