AP-chefen gör bonuspudel

Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius betalar tillbaka olovlig bonus.


Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius backar och betalar tillbaka den omstridda bonusen, som hon fått olovligen. Efter att på eget initiativ ha träffat en överenskommelse med fondens styrelse kommer pengarna att betalas tillbaka.

– Som vd för Tredje AP-fonden är mitt främsta ansvar att se till att fonden skapar ett långsiktigt gott förvaltningsresultat och uppbär allmänhetens förtroende. Min förhoppning är att mitt initiativ och dagens överenskommelse ska bidra till detta, säger Kerstin Hessius, enligt TT.

Utbetalningen på en halv miljon fick kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) att kalla till sig fondens ordförande Claes de Neergard, då rörlig ersättning till en vd i statlig förvaltning strider mot regeringens riktlinjer.

– Det är hedervärt av Kerstin Hessius att göra det här. Det visar att hon är lika angelägen som styrelsen om att uppbära allmänhetens förtroende, säger fondens ordförande Claes de Neergaard till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.