Söndag 19 Sep
Stockholm

Veckans inne- och utelista

Vilka är inne, vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne, vilka är ute?. Foto: Privat / SCANPIX / Montage
Snökaos.
2 av 8
Snökaos. Foto: gjenny på Instagram
Rolf-Göran Bengtsson på en häst?
3 av 8
Rolf-Göran Bengtsson på en häst?. Foto: SCANPIX / Montage
Överlycklig 11-åring.
4 av 8
Överlycklig 11-åring. Foto: Faksimil YOUTUBE
Lotta Schelin.
5 av 8
Lotta Schelin. Foto: SCANPIX SPORT
Zombies.
6 av 8
Zombies. Foto: Felipe Dana / AP / SCANPIX
Alexander Gerndt.
7 av 8
Alexander Gerndt. Foto: Bildbyrån
Jimmie Åkessons hån mot Mona Sahlin.
8 av 8
Jimmie Åkessons hån mot Mona Sahlin. Foto:

VECKA 49: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 49:

INNE

1. Snö

Snökaoset lamslog Stockholm men när de värsta snökanonerna lagt sig framträdde ett vinterlandskap vi tyvärr sällan får skåda, särskilt i de södra delarna av landet. Och kaoset förde oss också samman  Låt oss hoppas på en vit jul.

2. Frukter

Både Rolf-Göran Bengtsson och Soran Ismail har gått ut och kommenterat Facebookgruppen "Hästar finns inte". Den här veckan har kanske teorin om att "djuret" är en frukt som inte finns nått sitt klimax. Och undertecknad roas rejält av reaktionerna från hästmänniskor. Det är det här internet handlar om.

3. Lego

11-årige James Groccia, som har Aspergers, fick sin absolut största dröm uppfylld. Trots att legosatsen han alltid drömt om slutat tillverkas gjorde företaget en ny och skickade till honom. Ibland är det lätt att få människor att tycka om ett varumärke.

4. Lotta Schelin

Att landslagsstjärna efter landslagsstjärna vågar gå ut och ta ställning till skillnad från sitt förbund är väldigt välkommet. Damlandslagets stora profil ger en rejäl känga till Sverigedemokraterna och får folket med sig. Fortsätt så.

5. Zombies

Vapenförsäljningen ökar. Militären satsar pengar. Nu håller USA verkligen på att förbereda sig för en eventuell zombieapokalyps. Är det ett PR-trick inför nya säsongen av Walking dead? Oavsett vad är det väldigt underhållande. Zombies är inne, i undergångsdagar som dessa.

UTE

1. Svenska fotbollförbundet

Man kan fråga sig om SvFF någonsin varit mer ute. Efter att gladeligen ha spelat mot diktaturer låter de nu en spelare som dömts för misshandel av sin fru vara tillgänglig för landslaget. Kan ni åtminstone stå upp för en värdering? Eller har ni inga?

2. Jimmie Åkesson

Det är uppenbarligen inte bara riksdagsledamöter som kan göra bort sig efter en eller två öl. SD-ledarens hån av Mona Sahlin måste vara ute. Till och med mer ute än att ha på sig en bandana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela