Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 4
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Faksimil
Tobias Billström sa en sak. Nu säger Fredrik Reinfeldt en helt annan.
2 av 4
Tobias Billström sa en sak. Nu säger Fredrik Reinfeldt en helt annan. - Foto: SCANPIX
Beyoncé ägde showen.
3 av 4
Beyoncé ägde showen. - Foto: Matt Slocum / AP / SCANPIX
Klockan 17.00 på fredagen har dokumentären världspremiär.
4 av 4
Klockan 17.00 på fredagen har dokumentären världspremiär. - Foto: TPB - AFK.

Veckans inne- och utelista

VECKA 6: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 6:

INNE

1. #Nätkärlek

Det var verkligen hemskt att se Uppdrag Granskning i onsdags. Men vad som verkligen värmde i hjärtat efteråt var nätets enorma motreaktion. Tänk vad lite anonymt beröm kan göra i dessa dagar. Det är svårt att se hur man ska få bort hatet, men man kan alltid dränka det i kärlek.

2. Beyoncé

Hon kom, hon sågs, hon segrade. Beyoncé ägde halvtidsshowen på Super Bowl XLVII så hårt att strömmen gick. Och vi tror nog att hon egentligen gillar att bli ett mem, det är nog snarare hennes pressavdelning som är lite mer oroliga.

3. TPB - AFK

Den är efterlängtad, spännande - och gratis. Pirate Bay-filmen kommer nog ses av miljontals världen över när den streamas på fredagskvällen. Det återstår att se vad recensionerna blir men faktum kvarstår att den berättar en av de viktigaste historierna i vår tid, vars utgång lär fortsätta påverka världen och internet.

4. Jesse Heiman

Han är nörden som gått att se i stort sett i alla filmer. Superstatisten Heiman, som otroligt nog är 34 år gammal, fick hångla med supermodellen Bar Refaeli. Även om ljudeffekterna var upprörande liksom att reklamen var för GoDaddy så är det svårt att inte gilla Heiman. Framtiden är garanterat hans.

5. Hangover Heaven

Snart är det helg och med det kommer säkert bakfyllan som ett brev på posten för många. Därför måste man ju älska företaget "Hangover Heaven", en rullande kur mot ditt illamående. Tänk om det fanns en sån buss utanför dörren.

UTE

1. Näthat

Det kan vara anonyma mejl med hot om stympning och våldtäkt. Det kan också vara att länka till en "nyhetssajt" som nynazistiska Svenskarnas parti står bakom. Oavsett vem som sprider hatet, hur det sprids eller hur det formuleras - det är väldigt, väldigt ute.

2. Cirkus Moderaterna

Först säger Billström en sak. Sen säger Reinfeldt en annan, eller om han nu sa det. Moderaternas utspel om invandringen blir bara konstigare och konstigare för varje dag som går. Men det slår fortfarande inte den här Twitterkonversationen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!