Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 5
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
NHL och spelarfacket NHLPA tar ställning för HBT-personers rättigheter.
2 av 5
NHL och spelarfacket NHLPA tar ställning för HBT-personers rättigheter. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
Holländske Wilfred misshandlades på grund av sin sexualitet.
3 av 5
Holländske Wilfred misshandlades på grund av sin sexualitet. - Foto: Foto: Privat
Smset som skickades till vänsterpartisten Linda Snecker under påskhelgen.
4 av 5
Smset som skickades till vänsterpartisten Linda Snecker under påskhelgen. - Foto: Faksimil / Vänsterpartiet
Det här är en av de sälungar som nu får vårdas på Kolmården.
5 av 5
Det här är en av de sälungar som nu får vårdas på Kolmården. - Foto: NT

Veckans inne- och utelista

VECKA 15: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 15:

INNE

1. NHL

Det är faktiskt hur stort som helst att en av världens största idrottsligor alla kategorier nu aktivt ska börja arbeta för homosexuellas lika rättigheter. Det är bara att hoppas att NBA, NFL med flera hänger på.

2. Homofobi

Trots glädjebeskedet från hockeyvärlden: Vi ligger uppenbarligen långt efter fortfarande. I Holland misshandlades en man svårt för att han höll sin partner i handen. Och i USA fick en annan man inte vara vid sin partners sida när denne vårdades på sjukhus. Tyvärr verkar homofobin finnas kvar.

3. Linda Snecker

Det är inte så ofta som kvinnliga politiker vågar stå upp och tala om de hot och trakasserier de får ta emot. I veckan trädde dock Snecker (V) från Norrköping fram och berättade - ja, hon till och med visade upp det vidriga smset. 

4. Länsstyrelsen i Östergötland

Sälarna får leva! De stackars kutarna som hittades på en gångbana har hittat ett nytt hem - och tar nu plats som en av de gulligaste djurhistorierna i Sverige de senaste åren.

5. "Så äter djur"

Det här klippet är hur kul som helst och äntligen har vi hittat en värdig internetfluga efter helvetet med Harlem Shake. Men den stora frågan: Klarar klippet mer än en vecka innan det dött ut?

UTE

1. Spermafallet

Trots att spår av mannens sperma hittats i henne friades han från våldtäkt. Det här fallet ger undertecknad ont i magen och det är bara att hoppas att sanningen verkligen kommer fram till slut.

2. Päron

Firman Boys, Uppdrag Granskning och AIK i all ära - vem har egentligen med sig frukt på fotboll? Avgå.

/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!