Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Privat / Montage
Brandmannen Mattias inlägg hyllas på nätet.
2 av 6
Brandmannen Mattias inlägg hyllas på nätet.
Lagkaptenen Staffan Kronwall höjde VM-bucklan mot skyn.
3 av 6
Lagkaptenen Staffan Kronwall höjde VM-bucklan mot skyn. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Jes M. Bakers svar till Abercrombie & Fitch.
4 av 6
Jes M. Bakers svar till Abercrombie & Fitch. - Foto: LIORA K PHOTOGRAPHY / LIORA KUTTLER
Xbox One presenterades på tisdagskvällen.
5 av 6
Xbox One presenterades på tisdagskvällen. - Foto: Ap
Upploppen i Husby har spridit sig.
6 av 6
Upploppen i Husby har spridit sig. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 21: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 21:

INNE

1. Brandmannen Mattias

Denne brandmans öppna brev till de som kastat sten blev snabbt en symbol för utsattheten för de inom räddningstjänsten under den gångna veckan. Mattias perspektiv behövs - och han förtjänar att hyllas för sitt initiativ.

2. Tre Kronor

I söndags blev det ett historiskt VM-guld för Sverige - det första landet på 27 år att vinna ishockey-VM på hemmaplan. Det är mycket stort, särskilt med tanke på hur laget såg ut på pappret.

3. Jes M. Baker

Abercrombie & Fitch är bara en av de klädjättar som varit i rättmätigt blåsväder de senaste åren. Bloggaren Jes M. Baker slog träffsäkert tillbaka med sina bilder där hon poserar halvnaken med texten "attractive & fat".

4. Barbara Garcia och hennes hund

Mitt i all förödelse och död dök ett klipp upp från Moore i Oklahoma som fick tårarna att rinna nedför många kinder. Barbara Garcias älskade familjemedlem klättrade fram ur rasmassorna - mitt under teveintervjun.

5. Xbox One

Åtta år efter Xbox 360 kommer äntligen uppföljaren. Det är onekligen spännande med den nya generationens spelkonsoler och vi blir alla som tioåriga barn på julafton igen.

UTE

1. Upplopp

Brända bilar, stenkastning mot polis och vandalisering mot grannars butiker och bostäder. Stora delar av Sverige brinner. Ingen vinner.

2. Flockbeteende

I kölvattnet av våldsamheterna i bland annat Stockholms förorter har ett skrämmande beteende dykt upp på bland annat nätet. På Facebook trycker hundratusentals "like" på "svenskvänlig" propaganda och medborgargarden formas i event. Använd sociala medier på rätt sätt i stället - till exempel för att organisera nattvandring.

Ute
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!