Veckans inne- och utelista

- 21/06/2013, 15:43
Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7

Vilka är inne? Vilka är ute?

Serena Williams gjorde bort sig.
2 av 7

Serena Williams gjorde bort sig.

Christophe Ena/SCANPIX

Charles Saatchi likaså.
3 av 7

Charles Saatchi likaså.

FameFlynetuk.com / FameFlynetuk

Midsommar - ett hett samtalsämne.
4 av 7

Midsommar - ett hett samtalsämne.

Scanpix

Glädje!
5 av 7

Glädje!

Victor R. Caivano

Dogge och Anna Nicole.
6 av 7

Dogge och Anna Nicole.

Faksimil från Aftonbladet.se

James Gandolfini kommer att vara saknad.
7 av 7

James Gandolfini kommer att vara saknad.

Scanpix/Ap

VECKA 25: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 25:

INNE

1. James Gandolfini

Sopranos-stjärnan avled i går i Italien och halva världen sörjde. Mannen som på ett briljant sätt spelade huvudrollen i det som ofta kallats för "världens bästa teve-serie " är självklart inne även om han nu sorgligt nog är borta.

2. Skyttmon-Björnen

Björnar har ofta ett lite dåligt rykte. Björnen som väckte Sören Olsson i jämtländska Skyttmon kanske kan ändra på den saken. Visst var hen en aning tjuvaktig men bara faktumet att djuret gillar kaffe och snus räcker långt.

3. Mickaël Roche

Visst, han släppte in tio mål mot Brasilien. Och ja, han stod för ett par rejäla tavlor. Men hans glädje efter att Fernando Torres bommade en straff i den 76:e matchminuten är antagligen det finaste ögonblicket i Confederations Cup så här långt. Vilket kanske även säger en del om hur het turneringen känns...

4. Dogge Doggelito

Man hör inte så mycket från Douglas "Dogge Doggelito" Léon längre och det är verkligen trist. Inte bara musikaliskt utan även tack vare hans förmåga att skapa rubriker. Så när han i veckan gick ut och berättade att han "varit intim" med Anna Nicole Smith blev det självklart en av veckans stora snackisar.

5. Midsommar

Om någon mot all förmodan skulle ha missat det så är det alltså midsommarafton idag, vilket utan minsta tvivel varit ett fullständigt enormt samtalsämne under veckan. Vare sig det handlat om vilken dag som det egentligen vore lämpligast att besöka systembolaget på eller på vilken pittoresk plats man ska studsa runt stången så har ämnet garanterat varit uppe för diskussion.

UTE

1. Charles Saatchi

Inte nog med att han först fångades på bild när han tog ett strypgrepp på frun Nigella Lawson på en lyxkrog. I efterhand hävdade han att det hela var "ett lekfullt skämt". Synnerligen osmakligt.

2. Serena Williams

Tennisstjärnans utspel om att tonårsflickan som våldtogs i amerikanska Steubenville till viss del fick skylla sig själv faller inte i god jord. Att säga att ett våldtäktsoffer "hade tur" och att det hade kunnat bli mycket värre är inte fräscht. Även om hon i efterhand har hävdat att hon blivit felciterad.