Veckans lista!
1 av 5
Veckans lista!
Nova-Jeanette Nilsson och André Jönsson.
2 av 5
Nova-Jeanette Nilsson och André Jönsson. - Foto: Privat
Lars Beckman.
3 av 5
Lars Beckman. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
En misslyckad skyskrapa.
4 av 5
En misslyckad skyskrapa.
Daniel Adams-Ray.
5 av 5
Daniel Adams-Ray. - Foto: Mattias Hellström

Veckans inne- och utelista

VECKA 32: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 32:

INNE

1. Medmänsklighet

André Jönsson och Nova-Jeanette Nilsson hjälpte en tjetjensk familj som inte kunde få någon hjälp från myndigheterna. De tycker inte själva att det var något speciellt, men det tycker vi. Att de inte vill bli kallade för hjältar får man väl respektera men vad sägs om förebilder?

2. Källkontroll

Den moderate riksdagsmannen Lars Beckman var i vanlig ordning arg på det som han anser vara socialistisk media. För att bekräfta sin tes länkade han till en rasistisk sajt. Vilket han självklart fick kritik för, bland annat från SSU-politikern Markus Mattila. Sen visade det sig att Mattila själv länkat till en likaledes rasistisk sajt. Inte så bra.

3. Mario Balotelli

Super-Mario är i och för sig inne alla veckor, men den här veckan har han varit aktivare än vanligt. Först lurade han världen att han kunde spela piano. Sen köpte han en "supergris". Bra Mario!

4. Babbelover

Daniel Adams-Ray spelade på Way out West och passade på att hylla Soran Ismail – och dela ut en rejäl känga mot SD. Först spelade han upp ett ljudklipp från järnrörsskandalen och sen passade han på att tillägna sin nya låt "Babbelover" till Ismail.

5. Garth Chamberlain

Garth kände att det nog var läge att fria till svenska flickvännen Tess Montgomery. Så han gjorde det. På ett ganska så fantastiskt sätt.

UTE

1. Anders Vendel

Vi har ju gått igenom det här förut. Det är helt enkelt inte bra att marknadsföra sin restaurang med sexistiska bilder. Faktum är att det är dåligt. Vendel fick också kritik både från kollegor och från TV4, där han snart dyker upp i "Kockarnas kamp".

2. Intemposkyskrapan

I spanska Benidorm har man byggt en 188 meter hög skyskrapa. Man glömde dock bort en liten detalj. Hissen. Arkitekterna bakom bygget har nu, föga förvånande, avgått.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.