Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

28-åringen begärs häktad för dödsmisshandeln

Advokat Stefan Rosell i tingsrätten tillsammans med 28-åringen.
1 av 3

Advokat Stefan Rosell i tingsrätten tillsammans med 28-åringen.

BJORN LINDGREN BLIPIX

28-åringen begärdes häktad.
2 av 3

28-åringen begärdes häktad.

TT/Björn Lindgren

Han fortsätter dock att neka till brott.
3 av 3

Han fortsätter dock att neka till brott.

BJORN LINDGREN BLIPIX

Nyheter | 02/04/2014 18:49

På onsdagseftermiddagen begärdes den tidigare anhållne 28-åringen häktad för dödsmisshandeln på den 43-årige djurgårdssupportern.

HELSINGBORG. 28-åringen som misstänks ha orsakat den 43-årige fotbollssupporterns död i söndags begärs häktad av Helsingborgs tingsrätt.

Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

Gömde sig under filt

Förhandlingen inleddes klockan 17.00 på onsdagen, omkring 30 minuter efter utsatt tid då 28-åringens advokat Stefan Rosell var försenad till förhandlingen.

På plats fanns ett stort pressuppbåd samt en hel del allmänhet. Mannen gömde sig under en ljusblå filt och när förhandlingarna inleddes dolde han ansiktet i luvan på en munkjacka. 

Förnekar

28-åringen förnekar brotten och bad, genom advokat Rosell, om att bli försatt på fri fot. En bit in i förhandlingarna beslutade chefsrådmannen att fortsätta förhandlingen bakom stängda dörrar. 

Det var sent i måndags kväll som 28-åringen själv anmälde sig till polisen och har medgett att han haft viss delaktighet i söndagens dödsmisshandel.