Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aftonbladet dementerar Aron Flams påstående: "Det är inte sant"

- 21/08/2014, 14:38

TT-montage

I en debattartikel på Nyheter24 riktar Aron Flam hård kritik mot Aftonbladet. Han påstår bland annat att de kallat honom "kränkt jude". Uppgifter som tidningen nu dementerar.

Nyheter24 publicerade under torsdagen en debattartikel med rubriken: "Komikern Aron Flam: "Aftonbladet kallade mig kränkt jude".

I artikeln riktar Flam kritik mot tidningen och påstår att någon på Aftonbladet debatt, under ett telefonsamtal, sagt: ”Kom igen, vi behöver någon som spelar kränkt jude!” när de trodde att han inte lyssnade. 

"Dubbla måttstockar"

Vidare menar Aron Flam att Aftonbladet använder dubbla måttstockar och dömer judar efter andra kriterier än andra människor.

Artikeln har diskuterats flitigt i sociala medier, och nu kommenterar Aftonbladet delar av kritiken i ett mejl till Nyheter24. 

"Inte sant"

Tidningen hävdar att Flam talar osanning:

– Det Aron Flam återger i sin text i dag om Aftonbladet är inte sant. Samtalen ägde rum från en avskild del på redaktionen avsedd för ostörda samtal. Aron Flam kan inte i det samtalet ha hört någon prata i bakgrunden såsom han påstår, säger Marica Finnsiö, redaktionschef. 

Finnsiö delar heller inte Flams bild av samtalen.

– En medarbetare på Aftonbladet Debatt kontaktade Aron Flam den 4 augusti och frågade om han ville skriva en debattext om den tilltagande antisemitismen. Han svarade att han ville tänka på saken. Efter ett par timmar ringde han tillbaka och tackade nej.

Aftonbladet har även bemött delar av kritiken på sin debattblogg.

Läs Aron Flams debattartikel i sin helhet här.