Stockholm

Anonymous krig mot IS är igång – har stängt ner hundratals konton

Efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo beslutade hackingnätverket Anonymous att kämpa ännu hårdare mot IS.
Efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo beslutade hackingnätverket Anonymous att kämpa ännu hårdare mot IS. Foto: TT BILD

Hackernätverket Anonymous säger sig ha stängt hundratals olika konton på internet som ska tillhöra terrorgruppen IS. Nätverket tar fullt ansvar för sina handlingar.


Läs mer

Anonymous hävdar att de tagit sig in och stängt ner närmare 800 Twitter-konton, 12 Facebook-sidor och över 50 mejladresser som länkats samman med IS, skriver CNN. 

Nu är det krig

I en Youtube-film från förra månaden förklarade hackarna krig mot IS och varnade dem för att de skulle hacka sig in på deras sajter och sociala medier för att stänga ner dem. 

– Vi, Anonymous runt om i världen, har bestämt oss för att förklara krig mot er terrorister, sa nätverket då.


Bildkälla: Youtube

Nätverkets hat mot terroristerna växte sig ännu starkare efter terrorattacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i januari. Och nu verkar Anonymous ha släppt en ny video med ännu en varning till terroristerna. 

– Ni kommer att behandlas som ett virus, och vi är botemedlet. Vi äger internet, säger en röst i videon. 

CNN har kontrollerat uppgifterna samt undersökt några av de konton som sägs ha stängts ner och konstaterat att de faktiskt är nedstängda. 


Bildkälla: Youtube

Twitter och Facebook har som policy att stänga ner alla konton som har något med terrorism att göra, men vissa grupper upptäcks inte. Oftast måste användarna anmäla en viss grupp för att något ska hända, skriver CNN

Hackar sig in och sprider hemlig info

Hackernätverket Anonymous har gjort sig kända genom att hacka sig in på statliga sidor och avslöja hemlig information. Många sympatiserar med deras arbete och anser att de kämpar för sanningen, medan andra menar att de ägnar sig åt olaglig verksamhet. 

Här är videon som nätverket sägs stå bakom:


Tycker du att det är rätt av Anonymous att hacka sig in på konton?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.