Tur är inte slumpmässig, den går att maxa.
1 av 2
Tur är inte slumpmässig, den går att maxa. - Foto: Ap / TT
Glenn Hysén är hade tur på triss.
2 av 2
Glenn Hysén är hade tur på triss. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

5 saker som ökar din tur i livet

Tur kommer och tur går, men det finns faktiskt saker vi kan göra för att ha tur lite oftare.


Många tror att tur bara uppstår ur tomma intet, att vi inte kan göra något åt hur lyckan svänger i livet. Men enligt Time finns det faktiskt flera saker vi själva kan göra för att öka turen och undvika ständigt motvind. Här är fem tips till dig som känner att livet är en ständig uppförsbacke.

1. Erkänn att tur spelar roll

Allt bra som händer i ditt liv beror inte på smarthet eller skicklighet, vilket är viktigt att erkänna. Om du är medveten om att tur spelar in inser du också att den inte kommer vara för alltid och att saker kan komma att förändras. Personer som har med det i beräkningen är mer flexibla när lyckan väl vänder och kan landa på fötterna.


Bildkälla

2. Var social och maxa möjligheterna

Ju fler personer du känner och ju mer personer du träffar, ju fler chanser kommer du få att ramla på turen. Du har såklart större chans att möta din själsfrände om du går på tio dejter, än om du bara går på en.


Bildkälla

3. Våga ta risker

Det finns två säkra recept för att ha otur: att ta dumma risker och att inte ta några risker alls. Ingen har någonsin blivit framgångsrik utan att ha tagit risker, men riskerna måste vara genomtänka och realistiska.


Bildkälla

4. Ta inte turen för given

All tur tar slut någon gång, och det gäller att inte pusha den för långt. Matematiskt är det extremt liten chans att stor tur ska fortsätta särskilt länge. Istället lyckas många genom att ha lite tur många gånger, snarare än att ständigt få jackpott. En pokerspelare som tror att den alltid kommer ha tur efter två vinster är snart ute ur spelet.


Bildkälla

5. Håll inte kvar oturen

Många framgångsrika personer delar ett gemensamt drag, de inser när något är kört och söker lyckan på annat håll. Det gäller att frigöra sig från oturen för att kunna hitta ny tur. Detta gäller i både karriär och kärlek, när något inte leder framåt är det dags att gå vidare. Men det gäller att veta när något är kört och att inte ge upp för tidigt.


Bildkälla

Tur
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
har du tur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.