Man i Skåne grillade trots förbud – får nu böta tusentals kronor

- 07/08/2018, 09:48 -

En 42-årig man i skånska staden Åhus grillade med sin kolgrill, trots totalt eldningsförbud. Nu har mannen åtalats och bötfällts för brott mot lagen om skydd mot olyckor.

Den 42-årige mannen från Åhus åtalas och bötfällts efter brott mot lagen om skydd mot olyckor, rapporterar SVT. Detta efter att han tänt upp sin kolgrill på sin villatomt, det gjorde han trots total eldningsförbud i hela Skåne. Nyheter24 har tidigare skrivit om att man måste tänka efter innan man grillar, läs om det här.

Sedan den 25 juli råder totalt grillförbud i Skåne. Trots detta tände alltså mannen sin grill den 28 juli för att laga middag. Anledningen till att man sätter upp ett eldningsförbud är på grund av torkan som råder i Sverige, läs också om hur snabbt en eld med hjälp av vinden kan bli en stor skogsbrand.

När polisen kom till villan där mannen grillade hävdade han att han inte kände till förbudet eftersom han legat hemma sjuk. Mannen ska också ha förklarat för polisen att han visste om att det brann i skogarna längre upp i landet, dessutom menade han att grillen stod så pass nära en badbassäng med vatten samt att grillen var täckt med lock för att förhindra att glöden blåste bort. 

Den misstänkte mannen erkände dock vid ett senare tillfälle och har enligt tidningen Norra Skåne även godtagit åklagarens påföljdsförslag, ett förslag som innebär att mannan ska betala dagsböter på sammanlagt 19 500 kronor. 

Läs även om när polisen skulle stoppa eldning – fick sten kastat på bilen.

Gillar du att grilla på sommaren?