Söndag 9 Maj
Stockholm

6 av de bästa dokumentärerna på Youtube – som du kan se helt gratis

Andes Breivik, Ariel Castro
Ett av Zodiac-mördarens offer, Anders Breivik och Ariel Castro. Foto: TT

Kannibaler, kidnappningar och zombiedroger – här kommer en lista av sex superspännande dokumentärer som du kan kolla på när som helst, helt gratis.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vissa dagar känns det som att man har sett precis allt på Netflixoch kanske till och med på HBO Nordic. Då kan det vara skönt att fly från verkligheten på en annan internetplattform. Därför har vi samlat sex stycken superbra dokumentärer som finns på Youtube. Skönt va?

Ariel Castro-kidnappningarna

Ariel Castro lyckades under 10-år hålla tre kvinnor fängslade i sitt hus, utan att deras familjer hade någon aning.

Efter att Amanda Berry lyckades fly från sin kidnappare och ringa polisen fick hela världen ta del av de hemska och bisarra detaljerna kring kidnappningshistorien. I dokumentären återberättas dramat från början till slut, med intervjuer med Castros offer.

Norways Massacre:  Utøya

I Norways Massacre undersöker BBC de händelseförlopp som ledde till de tragiska terrordåden som skedde i  Norge år 2011. I dokumentären berättar överlevare från Utøya om den tragiska dagen och hur de tog sig från ön, och Anders Breivik, levande. 

This is the Zodiac Speaking

I dokumentären följer vi jakten på en av USAs mest ökända seriemördare. Zodiac-mördaren begick en serie av bestialiska mord.

Fallet blev oerhört känt, främst på grund av det faktum att mördaren efter morden ringde- och skickade anonyma brev till polisen. Trots att morden skedde under 60-talet har man aldrig tagit fast mördaren, och utredningen pågår fortfarande än idag.

World's Scariest Drug 

I dokumentären utforskas den så kallade "djävulsdrogen" skopolamin. Människor som påverkas hamnar i ett tillstånd där de kan övertalas till att göra vad som helst - allt från rån till mord.

I dokumentärer berättar flera människor om hur de blivit drogade och vilka oerhörda konsekvenser det lett till. Ganska obehagligt men så intressant.  

Child of Rage

I den chockande dokumentären Child of Rage får vi följa Beth Thomas, en 6-årig flicka som uttrycker extremt våldsamma och mordiska tendenser.

Dokumentären innehåller intervjuer som gjorts med Beth och undersöker de traumatiska händelser som format hennes liv. Tips för lättskrämda är att se den under dagtid, eller se till att ha sovsällskap!

Interview with a Cannibal 

Denna dokumentär är exakt vad den låter som, en intervju med en kannibal. Issa Sagawa mördade och åt delar av en kvinna, men har trots bevis aldrig lyckats bli fälld. I dokumentären Interview with a Cannibal berättar Sagawa varför han begick mordet och vad som format hans begär. 

Läs även: 29-åring fången som sexslav i 10 år: "Det nya Fritzlfallet"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du dokumentärer?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela