Torsdag 6 Maj
Stockholm

Terror och Trumps avgång – här är 4 saker som förutspås hända 2018

Donald-Trump
1 av 3
Vad har vi att se fram emot nästa år?. Foto: TT
Donald Trump
2 av 3
En spådom innefattar Donald Trumps riksrättsåtal. Foto: TT
Kim Jong-Un
3 av 3
En annan innefattar ett uppror i Nordkorea. Foto: TT

2018 kommer Nordkoreas president att störtas och Donald Trump kommer att ställas inför åtal. Det säger Craig Hamilton-Parker, mannen som förutspådde Brexit och Prins Harrys förlovning.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det kända mediumet Craig Hamilton-Parker har under de senaste två åren fått mycket uppmärksamhet då han lyckats förutspå Brexit-omröstningens resultat, Donald Trumps presidentvinst och till och med prins Harry och Meghan Markles förlovning, innan de hänt.

Helt otroligt, men väldigt sant.

Nu har han gjort en youtubevideo med spådomar inför 2018, där han delar med sig av vad han tror kommer att hända under nästa år.

Så vad kan vi se fram emot, enligt Craig? 

1. Kim Jong-Un, Nordekoreas president, kommer att störtas i ett folkligt uppror

Bildkälla: TT

Enligt Craigs spådomar kommer Kim Jong-Un, Nordkoreas nuvarande diktator, att störtas under 2018. Hur sannolik denna spådom är, är svår att spekulera kring, men det har under den senaste månaden kommit en del rapporter om att oroligheter kan bubbla under landets hårt hållna yta. 

Enligt en artikel i brittiska nyhetssajten Express ska flera statyer av Kim-dinastyn ha förstörts runt om i landet. Anledningen ska vara att landets invånare är missnöjda över svälten och de svåra levnadsstandarder som råder i Nordkorea.

Så denna spådom är kanske inte helt omöjlig. Vi får helt enkelt vänta och se. 

2. Den amerikanska kongressen kommer att försöka avsätta Donald Trump, men inte lyckas

Bildkälla: TT

Denna spådom är lite krånglig. Craig förutspår att Trump kommer att ställas inför riksrättsåtal, – den svenska översättningen för det engelska ordet impeachment. Men Craig förutspår också, att kongressen inte kommer lyckas fälla honom och att han därför kommer att fortsätta agera som USA:s president. 

Enligt amerikansk lag har kongressen rätt att ställa presidenten inför riksrättsåtal – vilket man kan göra om man anser att hen gjort sig skyldig till landsförräderi, mutning eller andra brott. Om en tillräckligt stor andel av kongressen anser att presidenten är skyldig till de brott som hen anklagats för, tvingas hen avgå.

Detta är något som varit ett hett ämne i amerikansk media under hela året. I praktiken skulle det innebära att Donald Trump skulle åtalas för brott som han misstänks begått. Men om man ska tro på Craigs spådomar, skulle han alltså inte bli fälld och på så sätt fortsätta som USAs president. 

3. Vi kommer att uppleva fler terrorattacker

Denna punkt är också lite klurig, då den är väldigt ospecifik. Trots att antalet terrorattacker i västra europa ökat de senaste åren, visar statistik från Our World Data och Oxford universitet, att antalet terrordåd generellt sätt minskat i större delen av världen under de senaste två åren. 

Så frågan här är vart exakt fler terrorbrott förutspås ske. Förhoppningsvis, så är denna spådom inte sann. 

4. En vulkan nära Neapel, Italien, kommer att ha ett utbrott

Bildkälla: Pixabay

Om man ska tro på forskning, så finns det en stor chans att Campi Flegrei, ett stort vulkaniskt område i Neapel snart få ett utbrott. I en artikel skriven av Independent menar vulkanforskaren Luca De Siena att Campi Flegrei ligger på en grund av magma, vilket skulle kunna innebära en stor fara för de över 1,5 miljoner människor som bor i vulkanens omgivande område. Så denna spådom kan teoretiskt sätt slå in, trots att vi hoppas att den inte gör det. 

Men allt är inte hopplöst enligt Craig.

Hen tror också att de senaste årens politiska konflikter och miljöförändringar kommer att leda till att mänskligheten också kommer närmre varandra och på så sätt hittar bättre, långsiktiga lösningar på våra världsproblem.

Utöver det förutspår han också att vi efter 2018 kommer att röra oss mot en gyllene ålder - som kommer att hålla i ca 2 000 år.

Och om det är någon av hans spådommar som vi hoppas slår in, så är det väl den. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du på spådommar?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela