Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du har nog använt din bh fel hela livet – så borde du egentligen göra

- 30/03/2018, 22:30

Om du använder bh så finns det en risk att du faktiskt har använt den fel typ hela livet. För visste du hur ofta du borde byta ut dina bh:ar? Kanske är det oftare än du tror. Nyheter24 har svaret!

En del av oss använder bh, andra inte. Men hur ofta ska man använda en bh innan det dags att köpa en ny? 

Experten Josephine Manisbalco, som jobbar med att sälja underkläder, menar att man inte ska vänta så att sömmarna går sönder innan man införskaffar sig en ny bh. 

En bh:s livslängd är faktiskt mellan sex och åtta månader menar hon. När det kommer till dina underkläder borde du byta ut dem varje år eller när de inte längre är sköna mot din hud. 

Hur ofta ska man byta ut sin bh?
En bh:s livslängd är faktiskt mellan sex och åtta månader. Bildkälla: Pixabay

Men om det är så att man börjar använda den sista kroken i knäppningen så är det faktiskt ett tecken på att man borde byta den.

– Många vet inte om det, men det största stödet i behån kommer från ryggen och inte från kupan. Ryggen bär all vikt så det är viktigt att vara medveten om vilken hyska du är på, säger hon till Daily Mail.

Men hur ofta bör man tvätta en bh då?

Faktiskt så är det så att den ska tvättas efter i alla fall var tredje användning, då den sitter så nära din kropp och plockar upp bakterier och absorberar svett.

Hur ofta bör man tvätta sin bh?
Bh: bör tvättas efter i alla fall var tredje användning. Bildkälla: Pixabay

– Om du har på dig en sporttopp och tränar i den svettas du mycket. Då ska du tvätta den innan du använder den nästa gång, har hudläkaren Joshua Zeichner tidigare sagt till Buzzfeed.

Men om du använder en bygel-bh gäller samma sak då den är upptryckt mot vecket under brösten och det innebär en större risk för bakteriansamling och smuts där. Vill du läsa mer om hur man ska tvätta bh:n så kan du göra det här

Du kanske också vill läsa om Ronja som beställde bh från Wish och fick sig en rejäl chock när hon fick hem den? Det kan du göra här! Eller visste du att hur du tar på dig din bh kan avslöja din personlighet? Här kan du läsa mer om det

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du använt din BH fel?