Tisdag 30 Nov
Stockholm

Många oroliga för detaljen i Instagrams uppdatering

Vad är 1 Hacker street och varför står det med i min Instagram och Facebook uppdatering?
På internetforum och i olika grupper diskuteras en detalj i Instagrams och Facebooks nya villkor. Foto: Bildkälla: Pixabay/Simon/Montage

Just nu sprids oro hos många Facebook- och Instagramanvändare på grund av en detalj i de nya villkoren. Nämligen adressen 1 Hacker street. Är adressen riktig? Eller har tusentals konton blivit hackade? Nyheter24 har gått till botten med mysteriet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du inte redan visste det så börjar den nya datalagen, General Data Protection Regulation, att gälla i hela EU den 25 maj. 

Den nya lagen kommer att reglera behandling och lagring av personuppgifter och kort och gott ersätta den gamla personuppgiftslagen. Den kan också innebära en saftig sanktionsavgift på så mycket som 20 miljoner euro, alternativt fyra procent av årsomsättningen för de företag som bryter mot den.  

På grund av den kommande lagändringen har sociala mediekanaler så som Twitter, Facebook och Instagram också behövt anpassa sina villkor. Därför har Instagram- Twitter- och Facebookanvändare världen runt fått meddelanden de senaste dagarna där de uppmanats att gå igenom de uppdaterade villkoren och inställningarna.

Men det verkar som att många blivit riktigt oroliga över en liten detalj i dessa meddelanden. Nämligen adressen 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, som står med i meddelandet. Mer specifikt 1 Hacker Way. 

Adressen står längst ner i villkoren. Bildkälla: Instagram

Många tror nämligen att meddelandet skickats från en hacker, på grund av det ovanliga gatunamnet. Något som skapat oroliga trådar och en hel del konspirationsteorier i internetforum. 

Bildkälla: Facebook help

Men hur är det egentligen? Finns verkligen Hacker Way, och i sådana fall, vad finns på adressen? 

Svaret är ja. 1 Hacker Way är inget mindre än adressen till Facebooks nya  huvudkvarter i Kalifornien, USA, enligt ZD Net. Så det är bara att andas ut – ingen försöker hacka sig in på ditt konto. Inte så här i alla fall. 

Däremot finns det några saker du kan tänka på för att inte heller bli hackad i framtiden. Exempelvis att inte använda något av dessa 25 lösenord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du Instagram?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela