Det finns framförallt en alkoholsort som skadar din hy lite mer än andra.
Det finns en alkoholsort som inte är så bra för din hy - Foto: TT

Här är anledningen till varför rödvin inte är bra för din hy

Att dricka lite alkohol på helgen kanske du gör någon gång ibland, men har du koll på vilken alkoholsort som är sämst för din hy? Det finns framförallt en som skadar din hy lite mer än andra.


Att ta ett glas vin till maten ibland eller några drinkar när du är ute med kompisarna kanske är något du gör. 

Kanske tar du även ett glas rödvin ibland? Då ska du vara lite försiktig, eftersom att rött vin kan vara ganska skadligt för din kropp. Framför allt förstör det din hud. 

Det har tidigare gjort studier för att försöka avslöja hälsofördelarna med att dricka rött vin, men att dricka mer än måttliga mängder kan öka risken för att få demens och kan orsaka inflammation. Detta kan i sin tur öka risken för cancer, depression och hjärtsjukdomar, enligt läkaren Mark Menolascino.

Om inte det räcker så kanske du också vill veta att rödvin är den alkoholsort som är sämst för din hud, enligt Isabel Sharkar som är läkare i naturmedicin. Det kan även orsaka rodnad, rödhet och fläckig hud, skriver Independent.

När du dricker alkohol så vidgas de ytliga blodkärlen, och det kan leda till att din hud blir röd eller ser flammig ut. Sockret i rödvinet är delvis boven i det. Menolascino menar att sockret i vinet överbelastar levern och som ett resultat av det skickas det ut i kroppen som råsocker i blodet.

Socker är också boven i många andra alkoholdrinkar och är största orsaken till inflammation från alkoholkonsumtion. Det gör att också andra drinkar nästan är lika dåliga för din hy. Även om en drink som piña colada är gott så kan sockret i den leda till cellskador och akne. 

Det finns även något som kallas sockerbakfylla, vilket betyder att en kväll där du dricker drinkar kan leda till torr hy och röda ögon. 

Men även öl, whisky och rom är inte heller så bra för din hy. Så om du vill undvika hudproblem så är det bästa du kan göra att undvika alkohol helt och hållet! 

Du kanske också vill läsa om varför du blir röksugen när du dricker alkohol? Det kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om rödvin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.