Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre personer har rymt från Migrationsverkets förvar

- 09/08/2018, 08:25 -

Tre personer har rymt från Migrationsverkets förvar i Kållered under torsdagsmorgonen. Personerna ska ha lyckats rymma efter att två personer utifrån slagit sönder en ruta med yxa.

Under torsdagsmorgonen rymde tre personer från Migrationsverkets förvar i Kållered. Polisen har tillsatt ett stort sökpådrag efter personerna. Minst fyra polisbilar och två ambulanser ska vara kallade till platsen, rapporterar GT.

– Efter uppgiften att någon slagit sig in med yxa skickade vi rätt mycket folk till platsen. Men det visade sig att ingen blivit skadad, uppger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GT.

Enligt det larm som kom in så är det två personer från utsidan som ska ha krossat en ruta med en yxa för att hjälpa en av de tre förrymda personerna att rymma. De andra två personerna som rymde ska när chansen gavs passat på att rymma via det krossade fönstret.

– De förde med sig en person ut och i samband med det passade ytterligare två på att smita, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl, till GT

Inget brott att rymma

Polisen påpekar dock för GT att det inte är ett brott att rymma, varför man istället rubricerar händelsen som skadegörelse.

– Ingen i personalen har hotats och ingen är skadad. Så det här rubriceras i nuläget som en skadegörelse. Det är ju inget brott att rymma, säger Per Sahlgren vid polisen i region Väst, till GT.

Polisen hade vid 06:30 ännu inte hittat någon av de personer som har rymt från förvaret i Kållered utan fortsätter att söka efter dem under torsdagen.

Skillnaden mellan förvar och fängelse

Varför räknas då inte en rymning från Migrationsverket som ett brott? 

Den stora skillnaden är att personerna som sitter i förvar hos Migrationsverket inte är frihetsberövade på grund av något brott utan eftersom att de enbart saknar tillstånd att vistas i landet. 

Det är inte enbart från Migrationsverket som personer har lyckats rymma den senaste tiden. Flera brottslingar har den senaste tiden rymt från kriminalvården. I förra veckan rymde den morddömde Imad Alzuriey från kriminalvården under sin permission