En pojke som är glad. O'boy-paket.
Slutet på O'boy-risen är nära. - Foto: Pixabay / Stefan Gustavsson / SvD / TT / Leif R Jansson / TT

O'boy-krisen är över – snart finner du favoriten i butiken igen

Att chokladpulvret O'boy har lyst med sin frånvaro i hyllorna runt om i hela Sverige​ är det få som har missat. Men hyllorna förblir inte tomma. Nu produceras O'boy igen, med helt nya maskiner.


Ja, du läste rätt, O'boy-krisen är snart över!

Nyheter24 har pratat med Celin Huseby som är nordisk kommunikationschef på Mondelez. I skrivande stund hon precis kommit från ett möte angående O'boy-krisen. Och till alla O'boy-älskares lycka gick mötet bra.

– Det tog längre tid än vi trodde att installera den nya maskinen. Men O'boy har börjat producerats igen, med maskiner som vi förväntar oss använda för evigt, säger Huseby till Nyheter24.

Hon fortsätter:

– Vi producerar så mycket som vi bara kan. Vi har helt klart undervärderat svenskarnas hunger för O'boy, skrattar hon.

Favorit hos folket

Mondelez har producerat O'boy sedan år 1960 och var redan då en stor favorit hos svenskarna. 

– Det här var en bekräftelse på att det fortfarande är en stor favorit, kanske ännu större, menar Huseby.

Varför chokladdrycken tog slut från första början var för att det installerades en ny maskin. Och mer spännande än så är det tyvärr inte.

Att den mumsiga chokladdrycken skulle vara så pass populär att det skulle bli en egen kris, var inget som Huseby hade förväntat sig. 

– Det kom verkligen som en överraskning. Vilket gör det viktigt för oss att försäkra alla konsumenter om att produktionen är igång och man kan snart hitta O'boy i sin livsmedelsbutik igen, säger Huseby.

På gång

Lagersituationen ska normaliseras, vilket är på gång, sedan skickas O'boy:en till butikerna. Men att fylla hyllorna helt igen kan ta lite tid. Så ser man ett paket bör man passa på.

Det har heller inte undgått Huseby att det populära chokladpulvret sålts i andra hand för tusentals kronor.

– Tråkigt att folk tjänar pengar på andras misär. Men det är samtidigt en signal till oss att vår produkt är bra och att man faktiskt inte klarar sig utan den, bekräftar hon.

Alltså, i helgen som var började O'boy produceras igen och inom närmsta dagarna kommer man kunna köpa sin chokladdryck igen.

Älskar du O'boy? Kanske känner du igen dig om du läser det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om O'boy?
Tack för din röst!