Stockholm

Nu börjar Apple ta betalt för nödvändiga sladden

En kvinna håller i mobilen och en bild på hörlurar.
Nu börjar Apple ta betalt för adaptern som underlättar för kunderna. Foto: Pixbay

Ska du köpa en ny iPhone men vill fortsätta använda dina gamla hörlurar? Då kommer det att kosta dig!


Läs mer

Apple har slutat tillverka mobiler med ett särskilt uttag för hörlurar. Istället satsar företaget numera på sladdfria lösningar.

Tidigare har iPhone-användare fått med en gratis adapter till sin telefon så att man kan använda sina gamla hörlurar ändå. Trots att många människor har hakat på trenden med sladdlösa hörlurar och helt skippar att använda adaptern, är den väldigt nödvändig för andra.

Slutar skicka med gratis

Nu slutar företaget skicka med adaptern gratis vid köp av en ny iPhone. Istället kommer kunder att få köpa den för 9 dollar, motsvarande cirka 80 kronor, skriver Business Insider.

Adaptern, som kopplas in i laddningsuttaget, anser Apple numera är överflödig. De har skickat med sladden utan kostnad sedan 2016 – men tror nu att kunderna har hängt med i teknikutvecklingen och inte längre har användning för den.

Nu kommer adaptern kosta. Bildkälla: Pixabay

Får köpa i butik

Apple har inte gått ut med nyheten officiellt och har heller inte kommenterat förändringen, men på hemsidan framgår det tydligt att adaptern inte längre är inkluderad i köpet av en ny iPhone.

För de som trots detta inte kan släppa taget om sina gamla hörlurar kommer sladden att finnas tillgänglig att köpa på Apples hemsida eller i de fysiska butikerna.

Har kritiserats tidigare

iPhone X och iPhone 8, som är två av Apples senaste mobiltelefoner, har tidigare varit i blåsväder då det rapporterats om att batteriet har svällt.

Det har även inkommit rapporter om att skärmen fryser och inte fungerar som den ska efter att den utsatts för utomhustemperaturer. Dessa problem ska enligt Apple vara lösta.

Även funktionen med ansiktsigenkänning, som innebär att iPhone-användaren måste titta rakt in i skärmen för att låsa upp telefonen, har kritiserats av kunder som upplever den som "irriterande"

Har du en iPhone? Kanske en gammal iPhone? Då kommer du garanterat bli väldigt glad om du läser det här!

Har du en iPhone?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.