Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ikea lanserar app – ska hjälpa kunder via videosamtal

- 16/11/2018, 18:43 -

Har du liksom många andra frustrerat dig över att Ikeas möbler ofta är krångliga att skruva ihop? Då kan du vara lugn. Nu har företaget lanserat en app där de ska hjälpa kunderna i monteringsprocessen via videosamtal.

Den svenska möbeljätten Ikea är ett av världens största företag. Många människor världen över väljer att handla i Ikea-butikerna när det ska renoveras hemma eller köpas nya möbler. 

Nästan lika många människor har nog upplevt frustration ett antal gånger när det är dags att få ihop sin fina bokhylla eller sänggavel. Kanske är instruktionerna otydliga eller en skruv som saknas.

Men nu behöver man inte längre frustreras över att skruva ihop möblerna. Företaget håller nämligen på att testa en ny app, där folk som har problem med att skruva ihop sina möbler får instruktioner om hur man ska gå till väga.

Använder sig av videosamtal 

Appen heter Ikea Samsyn.Tanken är att de kunder som har kört fast i monteringen kan höra av sig till Ikeas kundtjänst för att för att få hjälp. En medarbetare på Ikea ska då via ett videosamtal om hur kunden går vidare i monteringsprocessen.

– Sedan några månader tillbaka genomför vi ett experiment där kunder med behov av personlig service ges möjligheten att träffa oss i ett videosamtal där de får professionell hjälp direkt från sitt hem, säger Rickard Månsson, projektledare på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Inriktad på fem olika områden 

Ikea Samsyn fokuserar främst på att hjälpa kunderna inom fem olika områden: köksuppföljning, inredningshjälp, felsökning, support för det smarta hemmet och språkstöd. 

– Vi behöver finnas där när kunden behöver oss. Via Samsyn kan vi ge support på ett helt annat sätt och får samtidigt en bättre förståelse för kunden och deras vardagsliv. Våra medarbetare får också möjlighet att växa genom att testa nya saker, säger Rickard Månsson i pressmeddelandet

Måste bli inbjuden till appen 

Alla kan ladda ner appen till sin telefon, men inte alla kan använda den. För att använda appen måste man få en inbjudan av Ikeas kundservice. 

Eftersom appen fortfarande testas finns det i dagsläget inget bestämt datum om när appen kommer att tas i funktion. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket Ikea-grundaren Ingvar Kamparad hade när han dog. Det kan du läsa mer om här!

Brukar du handla på Ikea?