Torsdag 20 Jan
Stockholm

Forskning: Kvinnor sover bättre med hundar än med sin partner

Sovande kvinna, sovande hund
Ny forskning visar att kvinnor sover bättre med hundar än med sin partner. Foto: Unsplash

Är du kvinna och brukar sova tillsammans med en partner? Då kanske du ska tänka om. Forskning visar nämligen på att kvinnor sover bättre tillsammans med en hund än med sin partner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att sova bra är väldigt viktigt för att kroppen och hjärnan ska kunna återhämta sig. En del av oss sover bäst när vi får ha hela sängen för oss själva, medan andra sover gärna med någon. 

Men om du är kvinna finns det faktiskt ett sätt att sova ännu bättre. Nya studier visar nämligen att kvinnor sover bättre om de sover med en hund än tillsammans med en partner, skriver Daily Mail. 

Studien är gjord av forskare på Canisius College i New York, USA. 962 kvinnor deltog i undersökningen och forskarna kunde konstatera att mer än hälften av kvinnorna gärna kramade om sin hund om natten. 

Bara positiva effekter 

Att sova med "vovven" är väldigt gynnsamt. Resultatet i forskningen visar att de som sov med kände sig tryggare än vad de gör när de sover med sin partner. De tenderar även att gå och lägga sig tidigare på kvällarna, sova bättre och till och med gå upp tidigare på morgonen, rapporterar Daily Mail. 

Stark kemi till hundar 

Kroppens kärlekshormon, oxytocin, höjs när människor och hundar tittar in i varandras ögon. Människans oxytocinnivåer höjs med 300 procent och hundarnas 130.

Detta kan jämföras med det som en mamma känner när hon tittar på sitt barn, skriver Daily Mail

Så, om du är kvinna och inte sover så bra, pröva då att krama om hunden en natt. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att hundar typ förstår vad vi människor säger. Det kan du läsa mer om här!

Har du en hund?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela