Tisdag 20 Apr
Stockholm

Nu ändrar SVT i Kalle Anka på julafton – här är ändringen

Familj tittar på Kalle Anka.
Kalle Anka uppdateras 2018. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vårt favoritprogram under julen: "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" har fått ett nytt tillskott. Bambi återvänder på hal is för att värma våra hjärtan under högtidernas högtid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Disneyfilmen "Bambi" från 1942 återvänder till teverutan i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" på julaftonen. Vi kommer få se scenen när rådjuret Bambi och kaninen Stampe upptäcker vintern för första gången, det skriver Expressen.

Klippet på Bambi sändes för första gången 1958 i USA och har visats i Sverige tidigare. Vilken scen den ersätter är fortfarande inte klart. Under förra julaftonen tittade 3,8 miljoner svenskar på Kalle Anka som då inte hade några förändringar.

Lång tradition

"Kalle Anka och hans vänner" har sänts i Sverige sedan 1960. Bengt Feldreich var programmets julvärd mellan år 1959–1971. Fortfarande är det han som sjunger tillsammans med Benjamin Syrsa i den svenska versionen "Ser du stjärnan i det blå".

Men sedan dess har programmet bytt kortfilmer ett flertal gånger. År 2012 ändrades öppningsinslaget "I jultomtens verkstad". Då försvann en scen där två dockor stämplades. Anledningen var att Disney ville förnya sig.

– Disney sade de att de ville anpassa Kalle Ankas jul från 1930-till 2000-talet och andra delar av världen, sa Stephen Mowbray,  tidigare chef på programinköp på SVT, till SVT.

Ser du fram emot att se Bambi under Kalle Anka?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela